Matpakkemagi med wraps

Har du lyst på litt matpakke-inspirasjon? Wraps i mange varianter er både enkelt, velsmakende og næringsrikt. Du kan fylle wraps med både fettsyrer, proteiner og plantestoffer kroppen trenger og oppnå mer energi, bedre konsentrasjon og en behagelig effekt på humøret.

Har du lyst på litt matpakke-inspirasjon? Wraps i mange varianter er både enkelt, velsmakende og næringsrikt. Du kan fylle wraps med både fettsyrer, proteiner og plantestoffer kroppen trenger og oppnå mer energi, bedre konsentrasjon og en behagelig effekt på humøret.

Ingredienser

Wrap

potetkake, lompe, fullkorns taco-lefse etc.

Naturlig fett

smøres utover wrapen (rømme/ rømmedip, most avokado/ avokadodip, aioli, majones, et tynt lag med godt smør, en smørbar naturell ost etc.)

En håndfull bladgrønt

strøs over det hele (salatblader, babyspinat, rukkola etc.)

Andre grønnsaker

gjerne med ulike farger (sukkererter, agurk, rødløk, paprika, soltørkede tomater, raspet gulrot, råkost eller rødbeter etc.)

Proteinkilde

kokt laks, røkt laks, stekt kylling, kjøttpålegg, ost eks. fetaost, cottagecheese, nøttesmør, hummus, skiver av kokt egg, eggesalat etc.

Urter

dill, basilikum, koriander, persille, sitronmelisse, pesto etc.

Slik gjør du

Matpakkemagi med wraps

1.

Smør 1-2 spiseskjeer rømme, aioli eller en annen flott kilde til naturlig fett på en potetkake. Strø en god håndfull bladgrønt utover potetkaken. Fordel så resten av fyllet gjevnt utover langs potetkakens diameter. Brett inn kantene, men ikke bunnen, slik at du får en rull. En potetkake eller lefse er for liten til å lage en klassisk tortillawaps-pakke av, men en rull ble flott!

2.

Rull wrapsen inn i matpapir og brett inn papirkantene i bunn og topp, slik at fyllet ikke renner ut. Sett på en frysetape. Skriv gjerne en hyggelig hilsen til deg selv eller andre på frysetapen.

3.

Så er det bare å kose seg med smaksrike wraps – helt magisk på smak og med byggeklosser både kropp og gane kan like.

Med wraps kan du raskt trylle frem både mellommåltider og lunsjpakker med fullverdig næring, samtidig som det er lett å lure inn litt mer bladgrønt i slike måltider. Sett frem skåler med ingrediensene og alle i familien kan lage seg sin egen personlige vri. Middagsrester av både kjøtt og fisk egner seg flott i wraps!

La fargerike wraps skape litt matpakkemagi!

Tips

Tre varianter som er lett å bli glad i:

1. Laksewrap med aioli, hakket rødløk, blandet salat (prøv eks. rukkola og babyspinat), agurkstaver, grovhakkede sukkererter og fersk dill.
2. Kyllingwrap med remser av stekt kylling, avocadodip, hakket soltørket tomat, fetaost, strimler av paprika, blandet salat og noen blader fersk basilikum
3. Eggewrap med majones, vårløk, blandet salat, agurkstaver og hakket stangselleri

Les også: Topp 10 matpakke tips

Andre oppskrifter