Olivenoljedip

I årtusner er kaldpresset olivenolje blitt brukt innen skjønnhetspleie og som medisin, og idag er oliven kjent for å forebygge og lindre en rekke helseplager.

I årtusner er kaldpresset olivenolje blitt brukt innen skjønnhetspleie og som medisin, og idag er oliven kjent for å forebygge og lindre en rekke helseplager.

Ingredienser

Olivenoljedip

1 dl olivenolje

5 fedd finhakket løk

2 ss oregano

1 krm (1/8 ts) kvernet sort pepper

2 ts revet fersk ingefær

1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Olivenoljedip

1.

Rens og finhakk hvitløken.

2.

La den ligge på fjøla og utvikle allicin, mens du blander resten av ingrediensene i en bolle.

3.

Tilsett hvitløken.

4.

Server gjerne sammen med noen ferske oliven, litt skinke eller noen skiver god ost.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Ekstra virgin olivenolje gir deg nydelig smak og mange smarte byggeklosser. Omkring 75% av fettsyrene i olivenoljen er den enumettede, helsebringende fettsyren omega-9 (oljesyre). Oljen bidrar i tillegg med en rekke potente gnistslokkere, såkalte polyfenoler og andre plantestoff som demper betennelser og forebygger kreft.

Velg rett fett- det er ikke ett fett! Milliardvis av celler i kroppen behøver fettsyrer av ulike slag når de fornyer seg og holder seg vedlike. De trenger både mettet,enumettet og flerumettet fett til en velfungerende cellemembran.  Mengden vi får i oss av de ulike typene fettsyrer, avgjør om vi kan bygge sunne, velfungerende cellemembraner som lett slipper næringsstoff inn og avfallsstoffer ut. Les mer om viktigheten om bruk av riktig fett i et tidligere blogginnlegg: Rett fett ikke ett fett

For mye og for lite duger ikke – ei heller når det gjelder fett. I passe mengder er både mettet, enumettet og flerumettet nødvendig for celler i fornyelse. Les mer i blogginnlegget Kokosfett KAN

Kos deg med denne dipen til litt ristet grovt brød som kveldskos. Gjerne sammen med litt god ost, litt ren skinke og noen ristede nøtter. Del et lite glass god rødvin og nyt livet og hverandre.

Del gjerne oppskriften med en venn og bidra til at stadig fler kan nyte den beste utgaven av seg selv – fordi de fortjener det, klem Berit

Andre oppskrifter