Oppskrifter

Solbærbalsamiko-saus

Denne må du bare smake!

En sursøt saus som passer fint både til en kjøttmiddag og som topping på en bit chevr`til kvelds. Fryser du ned solbær i sesong, så er dette en saus du kan imponere med gjennom resten av året.

Denne sausen ivaretar solbærenes helsekraft ettersom solbærene bare så vidt varmes.

Du vil imponere med smaker i denne sausen som eksploderer i munnene rundt middagsbordet. Har de ikke slikket fatet før, så bare vent til de smaker denne. Bare gled deg!

Prøv også disse middagsfavorittene:

 

Ingredienser

Indrefilet med perlepotet

  • 3-4 perlepoteter per person
  • 2 store gulrøtter, delt i staver
  • 500 g svin indrefilet

Solbærbalsamiko saus:

  • 2-3 sjarlottløk, ca.50g finhakket
  • 1 dl balsamiko eddik
  • 2 dl solbær , renset og skylt
  • 2 ss kokosblomstsukker (evt.rårørsukker)
  • 1 klype mineralsalt og litt sort kvernet pepper
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

Indrefilet med perlepotet

  1. Kok perlepotetene i lettsaltet vann og sett dem til side.
  2. Damp gulrotstavene på rist de møre.
  3. Skjær kjøttet i 2cm tykke skiver og bank dem lett slik at skivene blir jevnt tykke. Stek på middels varme i en grillpanne med smør og frisk timian eller rosmarin i stekepannen.
  4. Krydre kjøttet med havsalt og kvernet sort pepper.

Solbærbalsamiko saus:

  1. Smelt smøret i stekepannen og surr finhakket sjarlottløk 2-3 minutter på middels varme til den er blank, men ikke brun.
  2. Slå over balsamikoeddik og la det surre videre et par minutter.
  3. Ha så i solbærene og surr dem bare til de er varme, før du rører inn kokosblomstsukkeret til sist.
  4. Ha sausen over i en liten kasserolle/bolle som du kan kjøre stavmikseren gjennom sausen i slik at den får en jevn og fin konsistens.
  5. Smak til med salt og pepper.