Sukkerkok i hodet

BERITS FØRSTE BARNEBOK ER EN SPENNENDE HISTORIE OM HVA SOM SKJER I KROPPEN NÅR DEN FÅR FEIL MAT.

Sukkerkok i hodet er basert på historier Berit har funnet på for å forklare sammenhengen mellom mat og trivsel for sine egne barn. 

Se innslag fra TV2 Lørdagsmagasinet 18. okt. om barn, sukker og Sukkerkok i hodet.

Sukkerkok i hodet handler om det som skulle være en morsom tivolitur, men som ender i kaos fordi kroppen har spist feil mat. Heldigvis kan tiden skrus tilbake, og kroppen får en ny mulighet, denne gangen med sunn mat som drivstoff. Hovedpersonene i boken er de tre vennene Erle, en modig, rød blodcelle, Luke, en ivrig, hvit blodcelle og Perle, en utålmodig fettcelle.

Sukkerkok i hodet inneholder også et intervju med ”Doktor Berit”, hvor hun svarer på spørsmål om mat og trivsel og helse. Dessuten flere enkle og inspirerende oppskrifter på god hverdagsmat som barn og voksne kan lage sammen.

Sukkerkok-6-sider

Med Sukkerkok i hodet har Nordstrand laget en underholdende historie hvor handlingen skjer inne i kroppen, og hovedpersonene er kroppens celler. Boken gir små og store svaret på hvorfor sunn mat er viktig, også på dager fylt av fest og moro.

I boken får du også gode kostholdsråd og inspirerende oppskrifter på hverdagsmat som holder konsentrasjonen og humøret oppe.

Omtale for Sukkerkok i hodet

“Det er egentlig ikke så vanskelig å skjønne hvordan maten vi spiser påvirker kroppen vår, spesielt ikke når Berit Nordstrand forklarer. Hun gjør gull av grovbrød.”

– Vera Michaelsen, programleder og forfatter

“Berit Nordstrand imponerar som forteljar med eit viktig tema; gode kosthaldsvanar. Moro for alle ungar og svært nyttig for alle foreldre.”

– Arne Hjeltnes, programleder og forfatter

“Denne boken gjekk rett hjem hos min 3-åring; lest den tre ganger siden hun fikk den på fredag og til hvert måltid spør hun hva som er groovy mat og hva som er poff mat. Takk for at du har laget boken!”

– Linda, mor

Lege og seksbarnsmor Berit Nordstrand er lidenskapelig opptatt av å formidle små matgrep som gir stor effekt. Gjennom 23 år har hun fordypet seg i medisinsk litteratur om kosthold som ledd i behandling. Sukkerkok i hodet er basert på historier Nordstrand har fortalt pasienter og egne barn for å forklare sammenhengen mellom mat og trivsel.

Nordstrand er forfatter bak suksessene suksessene Mat med mer, Mat til sinns og 12 uker. Sukkerkok i hodet er hennes første barnebok.

Sukkerkok i hodet er utgitt av Fraiva, og er blitt til som et samarbeid mellom Berit Nordstrand og Ablemagic.

Berit Nordstrand har fått stipend fra Det faglitterære fond for å skrive Sukkerkok i hodet. Bokprosjektet er også støttet av Kavlifondet.

Bla i boken!