Klassisk capresesalat betyr tomat, mozarella og basilikum. Men hvorfor ikke tilsette smaken av friske jordbær også? Jordbær og tomat smaker nemlig aldeles nydelig sammen.
Det er flott å velge usprøytede eller økologiske jordbær om du finner dem når jordbærsesongen etter hvert starter. Kanskje du kan Google etter en øko leverandør og kjøpe inn i stort i sesong for så å fryse ned? Det bruker vi å gjøre i min familie.
Jordbær Caprese salat er nydelig til det meste du legger på grillen i sommer eller den kan nytes alene som forrett.
Prøv også:
- Balsamicomarinerte jordbær med mascarpone
- Rørt syltetøy i blender
- Grillet indrefilet av svin med spisskummen
Ingredienser
Porsjoner:
Jordbær Caprese salat
- 20 jordbær (1/2 kurv)
- 250 g cherrytomater
- 8 hakkede basilikumblader
- 200 g mozarella (1 stor kule)
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 ss ekte balsamikoeddik
- kvernet havsalt og kvernet sort pepper etter smak
Slik gjør du
Jordbær Caprese salat
- Skyll og skjær tomat og jordbær passende biter.
- Legg det på et fat.
- Skjær eller riv mozarellaen i passe biter.
- Ha ost og hakket basilikum over tomat-og jordbærblandingen.
- Ringle over godt med olivenolje over og drypp litt balsamikoeddik på.
- Dryss over kvernet havsalt og sort pepper.
- Hakk basilikumbladene og dryss disse på toppen.