Reklame/ I sammarbeid med Synnøve har jeg laget 3 forskjellige oppskrifter på Mocktails (cocktails uten alkohol). Disse passer helt perfekt til 17 mai om du ønsker en alkoholfri eller litt sunnere fest! Se oppskriftene under
1) RÅ Mimosa – en perlende frisk C-vitaminbombe
Mimosa er en populær drink laget av champagne og appelsinjuice. Med RÅ appelsinjuice får du ekstra mye smak og næring. Visste du at RÅ appelsinjuice er tappet rett på flaske helt uten varmebehandling og har 30% mer C-vitamin enn varmebehandlet juice?
Visste du at
C-vitamin er en kraftig antioksidant og bidrar til å beskytte kroppen mot oksidativt stress. I huden kan C-vitamin fra RÅ og utvalgte melkesyrebakterier fra kombucha eller rå eplecidereddik bidra til bedre solbeskyttelse innenfra. La perlende RÅ mimosa bli din nye sommerfavoritt!
Til 4 glass trenger du:
- 2 dl RÅ appelsinjuice
- 2 dl kombucha (eller kullsyrevann + 1 ss rå eplecidereddik)
- Strimler av appelsinskall/appelsinskiver og rosmarinkvaster til pynt
TIPS: lag gjerne isbiter av appelsinjuice, slik at drinkene ikke utvannes av vannet i isen. Legger du mynteblader i isbitene før de fryses, vil du få en artig effekt ettersom isbitene smelter og myntebladene kommer frem.
Legg en isbit i hvert glass. Hell på like deler appelsinjuice og kombucha. Skjær ut strimler av appelsinskall til pynt eller pynt med appelsinskiver. Gjerne også en kvast rosmarin.
2) Virgin Chili mojito mocktail
Du vil neppe savne rom i min Chili Mojito Mocktail. Her møter syrlig C-vitamin fra lime og Rå eplejuice, nydelig sødme fra lønnsirup og et sting av chili. Rå eplecidereddik byr på både rikere smak og et større mangfold gode bakterier i tarmen.
Dette trenger du til 2 drinker:
- 1 lime
- 7-8 blader frisk mynte
- ½ chili, i skiver (+ hel chili til pynt)
- 2 ss lønnesirup/agavesirup
- 2 dl RÅ eplejuice
- 1 dl kullsyrevann
- 2 ss rå eplecidereddik
Vask en lime og del den i 6 båter (ha skallet på). Ha 3 limebåter, chili, søtning og mynte i to longdrinkglass eller kopper og mos godt så myntebladene og chilien kan slippe litt smak. Bruk eventuelt en morter. Fyll glassene opp med knust is (du knuser isen i en blender eller foodprosessor). Hell så på RÅ eplejuice, eplecidereddik og kullsyrevann. Pynt med litt mynte og en hel chili om du vil.
3) RÅ Passion Fruit Martini
Jeg elsker denne drinken for den RÅ eplejuicens antioksidanter og C-vitaminer, for pasjonsfruktens syrlighet og drinkens skummende eggehvite-protein. Drinken er rik på både næring og smak. Se etter pasjonsfrukter med litt bulkete skall, det er de som er modne.
Til 2 drinker trenger du:
- 3 pasjonsfrukt, halvert
- 1 sitron, saften av
- 1 eggehvite
- 1 dl kombucha/kullsyrevann (+2 ss rå eplecidereddik)
- 2 ss lønnesirup/agave
- RÅ eplejuice
- En håndfull isbiter
Ha fruktkjøttet fra fire halve pasjonsfrukt i en cocktail-shaker. Spar to halve til pynt. Tilsett så sitronsaft, eggehvite, kombucha/kullsyrevann og sødme og rist kraftig så eggehviten skummer.
Tilsett en håndfull isbiter og rist videre til cocktail-shakeren kjennes iskald. Helles så i to martiniglass. Fyll så på med RÅ eplejuice og pynt