Denne nydelige banankaken bør du prøve dersom du har noen godt modne økologiske bananer liggende og du har lyst på noe godt.
Jeg bruker alltid godt modne økologiske bananer i smoothies og i all bakst. Økologiske bananer modnes raskt, og når ingen vil ha de etterhvert brune bananene, så baker jeg noe godt, eller så fjerner jeg skallet, deler dem opp i biter og fryser dem ned. Så bruker jeg dem som «isbiter» og sødme i både røde og grønne smoothies. Her har du oppskriften på et par varianter som jeg er helt sikker på at faller i smak hos både store og små. Eller hva med en smart iskrem laget av frossen banan?
Banankaken ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Prøv også disse nydelige oppskriftene når du får lyst på noe godt:
Ingredienser
Banankake
- 70 g fint økologisk speltmel
- 30 g økologisk mandelmel
- 2 ts bakepulver
- 3-4 økologiske egg
- 85 g økologisk honning
- 1 økologisk sitron
- 100 g økologisk smør
- 2 godt modne, økologiske bananer
- 1 håndfull mandler
Slik gjør du
Banankake
- Sett stekeovnen på 170 C.
- Smelt smøret i en kjele. Riv skallet av sitronen.
- Bland alt det tørre og rør inn egg, honning, sitronskall og til slutt smeltet smør.
- Fyll røren i en smurt, ildfast form, et 3-4 cm tykt lag.
- Del bananene i skiver og stikk dem ned i røren. Hakk mandlene og dryss over.
- Stekes i 30 min. Kaken smaker best når den serveres lun.