Cover-Omstart30-2

Omstart30 Pokket

OMSTART30

DEMP INFLAMMASJON MED GOD MAT SOM MEDISIN – TA EN OMSTART30 

Er du nysgjerrig på sammenhengen mellom livsstil og helse og vil vite hvordan du kan påvirke kroppens maskineri med mat som medisin?

I dag vet vi at den grunnleggende årsaken bak de aller fleste lidelser inflammasjon.

Opplever du at energi- og overskuddsnivået ikke er helt der det burde være? Sliter du med noen overflødige kilo? En mage som krangler, eller diffuse smerteplager? Kanskje du bare har lyst til å dempe inflammasjon i egen kropp med mat som medisin? Meld deg på “Omstart30 med Berit Nordstrand” og ta grep for å få til en varig livsstilsendring!

Selv om du anser deg selv som frisk, kan inflammasjon i kroppen din forårsake lite overskudd, overvekt, irritabel tarm, hormonforstvrrelser, smerter, konsentrasjons-vansker, depresjon og søvnplager. Ta en Omstart30 og opplev hvordan mat som medisin kan bedre fungeringen av akkurat din kropp..

Du kan optimalisere din egen fungering gjennom å eliminere råvarer koplet til kronisk lavgradig inflammasjon i kroppen. Råvarer som kan svekke tarmbakteriemangfoldet ditt og bidra til lekk tarmslimhinne. Når tarmslimhinnen blir lekk, siver det delvis ufordøyd mat og fremmedstoffer inn i kroppen som hisser immunforsvaret ditt til kamp. Immuncellene produserer en rekke inflammatoriske stoffer for å nedkjempe fremmede inntrengere. Inflammatoriske stoffer som sprer seg rundt i hele kroppen, svekker overskuddet ditt og gir uggenhet, dårlig humør og sykdomsfølelse i kroppen. Vi kjenner tilstanden som kronisk lavgradig inflammasjon.

Inflammasjon kommer av det latinske ”inflammatio”, som betyr brann. Inflammasjon er immunforsvarets kamp mot skader og fremmede inntrengere.

Både dårlig kosthold, infeksjoner, stress og lite søvn kan bidra til slik inflammasjon. Det kan også for lite fysisk aktivitet og hard fysisk aktivitet. Forskjellige kunstige tilsetningsstoffer, legemidler og stråling kan gi inflammasjon – metoden gir deg kunnskap om sammenhenger og onde sirkler du kan bryte.

Vi er alle unike. Vi er like forskjellige inni som utenpå. Vi utvikler ulike typer symptomer og helseplager når vi rammes av inflammasjon. Det å sove dårlig, stresse og sove lite gjennom en eksamensperiode, kan utløse irritabel tarm og uren hud hos noen, allergiplager hos andre, mens atter andre kan rammes av leddplager og autoimmun sykdom. Gjennom å lese denne boken forstår du hvorfor det å kutte kalorier, spise magert og sukkerfritt og å trene hardt over en periode for å gå ned i vekt, faktisk kan gi inflammasjon og sykdom.

OMSTART30 lærer deg hva som skjer i kroppen når du spiser dårlig, stresser og sover for lite. Du lærer om betydningen av ditt indre tarmbakteriemangfold, om viktigheten av en godt vedlikeholdt tarmslimhinne, om bukfett, insulinresistens og inflammasjon. Du vil få en bedre forståelse av hva som skjer i kroppen når den ikke fungerer som den skal, og hva du selv kan gjøre for å optimalisere din egen fungering. På samme måte som en datamaskin fungerer bedre etter en OMSTART med ny programvare, vil også din kropp og hjerne fungere bedre etter bare tretti dager med Omstart30.

Ta en OMSTART30 hvis du vil bedre kroppens maskineri

Det forskes over hele verden på hvordan mat og drikke kan påvirke graden av inflammasjon i menneskekroppen. Kunnskapen er enorm på feltet, det publiseres stadig studier, doktoravhandlinger, bøker og dokumentarer som redegjør for sammenhengen mellom dårlige matvalg, lekk tarm, kronisk lavgradig inflammasjon, helseplager og sykdom.

Både maten vi spiser og mat vi ikke spiser, toksiner i miljøet, legemidler, stress, inaktivitet og lite søvn kan bidra til lekk tarm og inflammasjon. En tilstand som først gir seg tilkjenne som diffuse helseplager, såkalte medisinske uforklarlige plager og symptomer (MUPS). Alt kan se greit ut på utsiden, mens kroppen kan plages av diffuse smerter, lite energi, du kan kjenne deg tung og umotivert, ukonsentrert og trøtt. Stadig flere, både unge og eldre kjenner at deres kropper ikke fungerer helt som de skal.

Inflammasjon er en drivkraft bak alt fra overvekt og livsstilssykdom til angst og uro, depresjon og autoimmun sykdom. I Omstart30 er kunnskap om antiinflammatorisk mat samlet til en metode du kan følge i 30 dager. Uvaner brytes og nye vaner skapes. På 30 dager kan en sliten kropp få ny giv!

OMSTART30 er verktøykassen du behøver for at du skal kunne kjenne deg så bra som mulig, og få mer overskudd og glede til det som betyr aller mest for deg.

Meld deg på Omstart30 nettkurset mitt - Nå med rullerende påmmelding slik at du kan starte akkurat når det passer deg her: https://beritnordstrand.no/kurs/omstart30