Spis deg slankere, friskere og mer energisk på 6 uker

Meld deg på Omstart30-kurset og opplev fordelene med et antiinflammatorisk kosthold

 

Kom i gang nå

 

 

Lyst til å gjøre kroppen din sunn fra innsiden?

Lever du på sparebluss, mens du lengter etter alt du skulle ønsket du orket?

Har du helseplager som irritabel tarm, astma, allergier og «vondter», og har fått nok av at kroppen ikke virker som den skal? 

Teller du kalorier, har rumlende mage og går stadig på "en smell"?

Sånn trenger du ikke ha det. 

I Omstart30 lærer jeg deg – steg for steg – hvordan du går frem for å spise bedre, så du kan leve bedre.

Uten navn (1080 x 1400 px) (1080 x 1250 px) (1080 x 1180 px)

Lær alt du trenger for å

 • få mer overskudd, så du kan leve livet fullt ut – ikke bare karre deg på lavgir gjennom
 • våkne og kjenne at du har sovet bedre, og dermed føle deg gladere og mer uthvilt
 • lindre smerter og plager knyttet til inflammasjon
 • gå ned i vekt – samtidig som du koser deg med god mat

 

Og jo, dette passer også for deg som har prøvd utallige dietter og kurer. 

Du som tenker at du har prøvd «alt» og nærmest gitt opp. Antiinflammatorisk kosthold er noe ganske annet. Ingen strenge pekefingre, sult eller kaloritelling – kun fokus på nytelse, god mat og alt du KAN unne deg. 

Tegn på at du kan ha inflammasjoner i kroppen:

 • ekstra kilo som sniker seg på
 • astma, eksem og allergier
 • irritabel tarm og inflammasjon
 • type 2-diabetes
 • høyt blodtrykk
 • autoimmune lidelser som betennelser
 • smerter og diffuse «vondter»
 • søvnvansker
 • manglende energi, slapphet og konsentrasjonsvansker

 

Nikket du gjenkjennende til noe av dette?

Da er det gode sjanser for at et antiinflammatorisk kosthold og Omstart30 kan hjelpe deg.

Start i dag

he

Helt konkret – hva får du? • Daglige e-poster i 6 uker, der jeg hjelper deg med å holde motivasjonen oppe
 • Smakfulle og enkle oppskrifter som gjør at du går ned i vekt – uten kaloritelling
 • Kunnskap oppmålt i perfekte porsjoner – nøyaktig det du trenger å vite
 • Verktøyene for å erstatte dårlige vaner med nye du kan leve med resten av livet
 • Praktiske tips, råd og «life hacks»
 • Et fellesskap og en heiagjeng i den lukkede Facebook-gruppa, som allerede har 16.000 (!) medlemmer som sverger til Omstart30
 • Muligheten til å stille spørsmål i den lukkede Facebook-gruppa

 

Vi gjør oppmerksom på at kurset krever at du går til innkjøp av boken Omstart 30. 

 

Hva sier andre som allerede har gått Omstart30?

Eg vil bare takke deg for kunnskapen som du deler med oss. Sambuaren min og eg starta på omstart30 sommeren 23 og har fått følgende effekt: kraftig reduksjon av psoriasis , meir energi (Før sov me begge på sofaen etter jobb i 1-2 timer. Nå har me ikkje lenger det behovet), vektreduksjon (eg 10 kg, han 20 kg) og redusert blodtrykk. Eg må også legge til at et nylig fekk diagnosen PCOS og har ikkje klart å gå ned i vekt før eg begynte å følge dine råd. Kvisene har også forsvunne gradvis :)
Tidligere kursdeltaker
Humøret er veldig stabilt, ikke de store svingningene fordi blodsukkeret har stabilisert seg. Føler ingen sult, før gikk jeg og fyste på noe hele tiden. Sover godt, og kroppen føles mye bedre på alle måter. Våkner hver morgen uten å ha vondt noe sted, så jeg kommer aldri til å innføre sukker, gluten og kumelk igjen.
Gunn Birgit
Jeg er så fornøyd med Omstart30. Magen er ikke lenger oppblåst og kroppslige smerter er borte. Jeg gleder meg til å fortsette med mye av den gode maten jeg har oppdaget disse ukene da også midjemål er redusert.
Kursdeltaker
Jeg merker veldig forandring. Det beste er at jeg har kommet over min sjokolade avhengighet. Det føles faktisk veldig rart, en navlesnor som er klippet over. Dette kurset betyr mye for meg, spennende å se hvor det tar meg. Det blir en skikkelig livsstilsendring som kan påvirke også andre områder av livet.
Helene
Jeg har gått ned ca. 6 kg siden start, og plages ikke så mye med hevelser i kroppen. Jeg er lykkelig for at jeg både kan spise og lage skikkelig mat, og ikke telle kalorier. Veldig spent på fortsettelsen :)
Bente
Har fulgt omstart 30 så og si etter boka, men det som er aller mest overraskende er at jeg har diabetes T1, og har siden første dag og frem til nå ikke satt en dose insulin. Blodsukkeret er mye mer stabilt og ligger på mye lavere gjennomsnittsglukose nå enn før jeg begynte.
Rune
Bestemte meg for å gjennomføre omstart 30, og så for meg 30 pinefull dager uten mat jeg egentlig liker. Nå er jeg over halvveis i kuren og elsker maten. 4 kg lettere, 6 cm mindre i livet, sover bedre, er våken og klar i hode når jeg våkner, har energi etter jobb og middag. Kan ikke skjønne at det er mulig. Min voksne sønn ser forandringen min og har også slengt seg med.
Hilde
Jeg har klart å følge metoden og har fått herlig belønning. Tidligere hverdager var fulle av store smerter i hele kroppen, dårlig med søvn, ikke energi til noe annet enn å komme meg gjennom dagen og kiloene ble bare flere og flere. Nå derimot: Mindre søtsug, mer energi, mye mindre vondter i kroppen, nattesøvnen har blitt bedre. Det er mange år siden jeg har hatt det så bra som nå 🤩
Kursdeltaker
Jeg har det så fint, søtsug er borte, smertene i kroppen er bedre. I det hele tatt, livet smiler. Buksene er blitt litt store. Tusen takk for alt du gjør for oss.
Ranveig
Jeg har siden 2016 slitt med betennelse og sår i tarmen, ofte perioder med feber høg CRP og utslett. Nå to år etter første omstart så har jeg ennå ikke hatt behov for immundempende medisin.
Tidligere kursdeltaker
Jeg har slitt med overvekt nesten hele livet. Merket raskt stor forbedring og forandring. Mer overskudd, mer opplagt, og kiloene rant av. Ned 8kg på omstart 30. Fint å slippe å telle kalorier, veie mat, men gå ned bare av å spise god mat.
– Bente (53 år), tidligere kursdeltaker
Tidlig i Omstart30-perioden ble helsa mye bedre: generelt mindre vondt i muskler og ledd, mer opplagt, bedre hukommelse, mer søvn og bedre søvnkvalitet. Som en god bonus så merket jeg at kiloene begynte å dette av. Fra jan til desember hadde jeg gått ned 25 kilo og dette uten å telle en eneste kalori!
– Elin (53 år) tidligere kursdeltaker
Kurset var gull verdt for min del, nå har jeg fått kunnskap for livet! Jeg er kresen på hva jeg bruker penger på, men Omstart30-kurset er verdt det tidobbelte av hva jeg betalte
Kristin, 37 år
Berit gav meg kunnskap på en enkel og inspirerende måte. Hennes kunnskap og daglige mail gjorde at jeg endelig kunne lykkes. Jeg er Berit evig takknemlig!
Øystein, 52 år

Hei, Berit her!

Jeg er lege, spesialist i klinisk farmakologi og toksikologi, spesialist i rus- og avhengighetsmedisin og kognitiv terapeut. I mer enn 25 år har jeg kombinert mat som medisin og konvensjonell medisinsk behandling. 

Mitt mål er å hjelpe flest mulig med å leve godt ved å spise bra. Men også med å sove nok, stresse ned og bevege seg.

Nå har jeg satt det beste av det beste i system: i Omstart30. 

Gjennom kurset får du kunnskap og metoder som gjør at du kan nyte livet best mulig. Og samtidig oppnå en stabil trivselsvekt, kjenne på mer energi, dempe inflammasjon og en rekke helseplager.

Jeg har allerede sett hvilken forvandling tusenvis av pasienter har vært gjennom. Hvordan de har blitt den friskeste, gladeste og mest energiske versjonen av seg selv. 

berit-nordstrand

Nå er det din tur. 

Si JA, og la dette kurset bli starten på en nytelsesreise til et friskere liv. 

Klem fra Berit

 

 
                

 Kom i gang i dag

 Du får første e-post i det du registrerer deg. Påfølgende mandag starter 2 uker med prepping og forberedelse, før 4 uker Omstart30-periode. 
 
OBS! Det kan ta noen sekunder før BankID laster og går gjennom. Ikke lukk vinduet før du kommer til takkesiden. 
             Klikk her for å aktivere rabatten

 
 
 

Boka som følger kurset

Kurset baserer seg på metodene i bøkene mine. Du vil trenge boka «Omstart30». Den finner du på Ark.no.

Tilgang til lukket Facebook-gruppe

Som kursdeltaker får du tilgang til den lukkede Facebook gruppen «Omstart30 med Berit Nordstrand». Her får du tips, råd og støtte fra tidligere deltagere og andre som går i gang med kurset samtidig med deg. Jeg dukker selv opp i denne gruppen innimellom.

Omstart30_Fotokreditering-Gyldendal

 

 

Men hva skiller dette fra Ny Start-kurset …?

Godt spørsmål! Navnene kan forvirre, og begge handler jo om antiinflammatorisk kosthold. 

Omstart30: En akutt omstart på 30 dager

Omstart30 er en periode på 30 dager med eliminasjonsdiett, der du går all in fra dag 1 og kutter ut en del matvarer, slik som gluten, melkeprodukter og belgfrukter. Du eliminerer råvarer som kan svekke tarmen, gi lekk tarm, inflammasjon og helseplager, med råvarer som bidrar med det motsatte. Omstart30-mat styrker gode tarmbakterier, bidrar til reparasjon av lekk tarm og lindring av inflammasjon og helseplager. 

Se på det som en slags skånekost som kan reparere lekk tarm i løpet av de 30 dagene du følger metoden 100 %. Etter disse 30 dagene kan du gjeninnføre noen av de råvarene du har eliminert og følge en hverdagskost lik Ny Start for å opprettholde effekten. Fordi det krever planlegging og prepping, starter kurset med 2 uker med dette.

Selve Omstart30-perioden varer i 30 dager.

Du trenger ikke ha gått Omstart30 først, men for mange er Ny Start den naturlige fortsettelsen etter en omstartsperiode. 

Flere spørsmål? Se under 

Ny Start: En ny måte å leve på

Ny start er en gradvis og enklere tilnærming som ikke krever like mye planlegging og tilrettelegging som Omstart30. Du gjør en liten endring – tar ett lite skritt – hver uke i 12 uker, som til sammen utgjør en stor forandring.

Fokus er å bytte ut råvarer som svekker gode tarmbakterier og kroppen, med råvarer som styrker både tarmen, kroppen og psyken.

Kort fortalt er det 12 uker med enkle byttetriks, så du uke for uke spiser bedre og bedre. 

Ny Start har ingen slutt: Slik du spiser når de 12 ukene er omme, er slik du skal fortsette for å vedlikeholde en styrket tarmbakterie-verden.

Vanlige spørsmål og svar

Når starter kurset?

Kurset starter i det du melder deg på. Da får du straks en e-post med praktisk informasjon.

Deretter starter e-postene med kursinnholdet mandagen etter, og kommer hver dag i 6 uker.

Først går du gjennom 2 uker med introduksjon og prepping, så både du, kjøkken- og kjøleskap er klappet og klare. Deretter kommer selve Omstart30-metoden, som går over de 4 neste ukene.

Hva inneholder e-postene jeg får?

Kort fortalt: Litt av teorien bak (kursboka «Omstart30» gir deg resten), oppskrifter og fremgangsmåter, sammen med praktiske tips. Som for eksempel hvordan du endrer inngrodde vaner eller takler sosiale settinger og skeptiske familiemedlemmer. Eller hvordan du får lurt inn trening i hverdagen og unngår å bli vippet av pinnen av unnskyldninger eller noe uforutsett. 

Med andre ord: Alt du trenger for å lykkes.

Er Omstart30 en «kur» som varer i 30 dager – eller skal jeg leve sånn for alltid?

Se på Omstart som nettopp det – en restart. I en periode fjerner du en en rekke matvarer vi vet kan svekke tarmen og skape inflammasjon. Og samtidig tilfører nye som styrker tarmbakteriene og bidrar til reparasjon av lekk tarm og demping av inflammasjon og helseplager.

Etter 30-dagersperioden reintroduserer du én for én for matgruppene du har fjernet, for å se hvordan kroppen reagerer. Måten du spiser på i disse ukene er med andre ord ikke slik du skal fortsette å leve etter perioden. Når det er sagt, er jeg rimelig sikker på at effekten du vil oppleve på kroppen, gjør det lite fristende å gå tilbake til det gamle kostholdet og det gamle livet. Etter reintroduksjonsfasen, vil jeg råde deg til å leve på rene råvarer, rikelig med grønnsaker og litt animalske råvarer. 

Jeg anbefaler å gjøre en slik omstart 2 ganger i året. Har du en autoimmun sykdom erfarer jeg imidlertid at det lindrer symptomene og er gunstig om du fortsetter å leve i tråd med metoden.

Husk også: Fokuset vil ikke være på det du ikke kan spise – men på alt det deilige kroppen vil takke deg for at du koser deg med.

Jeg har ikke så god erfaring med slankekurer, vil dette være noe for meg?

Ja, for dette er ingen slankekur. For det første, for det vil gi deg så mange helsegevinster utover det å gå ned i vekt. Men òg: Det er ingen strenge pekefingre her. Ingen sulting eller fornektelse som kanskje er det du forbinder med slike kurer. Maten her kan bidra til vektnedgang gjennom å dempe inflammasjon og øke forbrenningen. Det vil også øke energifølelsen i kroppen. Gled deg!

Jeg er en stor tilhenger av å leve godt og kose seg – hver dag – og jeg vil hjelpe deg med det samme.

Kan jeg ikke bare følge metoden i boka og gjøre det selv?

Omstart30-boka er et supert verktøy, men jeg erfarer at mange synes det er vanskelig å få det til alene. Det starter kanskje bra, men så kan det fort skli ut. Da er det noe ganske annet å ha noen som hjelper deg med å holde motivasjonen oppe. Noen som tar deg gjennom omstarten, dag for dag. Og ikke minst, ha fellesskapet i Facebook-gruppa, med tusenvis av andre som vil det samme. Kurset vil gjøre det enklere for deg å lykkes.

Må jeg ha Omstart30-boka, og er den inkludert?

Jeg anbefaler at du skaffer deg enten den eller «Berits mat- og livsstilsjournal» som en følgesvenn i kurset. Omstart30 får du nå på tilbud på Ark til bare 169,–.

Bør jeg «omstarte» flere ganger?

Jeg anbefaler å gjøre en slik omstart 2 ganger i året. Det er det jeg gjør selv.

Jeg har psoriasis/eksem/leddgikt/annen autoimmun sykdom, kan dette hjelpe?

JA. En autoimmun sykdom handler ikke om genetisk uflaks. Lidelsen forutsetter lekk tarm (Fasano 2012), genetisk sårbarhet og en trigger. Jeg erfarer at folk med autoimmune sykdommer, også de som har prøvd all verdens av andre medisiner, kan både lindre og bli kvitt symptomer og plager med Omstart30.

Jeg er redd det blir dyrt med alt jeg må handle inn? Og må jeg lage alt selv?

Jeg vet at mange er opptatt av å holde kostnadene nede i disse tider. Jeg vil gjøre mitt for å hjelpe deg med det samme – samtidig som du spiser sunnere. Det er klart det er en liten investering når du går til innkjøp av nye basisvarer. MEN, når det først er gjort, har du det du trenger for en stund. Da er det ikke dyrere enn «vanlig» kosthold. Noen poser mel og frø gir mange brød. 

Og nei, du trenger ikke lage alt selv. Jeg tipser deg om de «snarveiene» som finnes, så du kan gjøre det enklest og raskest mulig.

Vet ikke om jeg klarer 4 uker uten kos…?

Jo, det blir 4 uker uten «skrotmat» og en del av det du er vant med å spise – men definitivt ikke uten kos, nytelse og herlige matopplevelser. Fokuset vil heller ikke være på det du ikke kan spise – men på alt det deilige kroppen vil takke deg for at du koser deg med. 

 

Jeg gleder meg til å vise deg, og er sikker på at du vil elske det.

 

Får du ikke e-postene fra meg? Legg til post@beritnordstrand i kontaktene dine, så er du sikker på at ingenting forsvinner i søppelpost eller reklame.

Omstart 30 er et konsept basert på metode, råd og oppskrifter fra lege og foredragsholder, Berit Nordstrand. Konseptet er ingen slankekur, men er ment som en varig livsstilsendring. Personer med BMI (Body Mass Index) under 20, eller som lider eller har lidd av en alvorlig sykdom, bør ta kontakt med lege før de setter i gang.