Burrito salat på glass

Hvis du danderer salatingredienser lagvis i et norgesglass, får du såkalt «mason jar salad» eller «salat på glass». Ha dressingen i bunnen og rist glasset før du spiser salaten. Spis salaten til frokost, ta den med deg på jobb, del den på kveldstur med en venn eller ta den med på stranden. Enklere kan det ikke bli.

Hvis du danderer salatingredienser lagvis i et norgesglass, får du såkalt «mason jar salad» eller «salat på glass». Ha dressingen i bunnen og rist glasset før du spiser salaten. Spis salaten til frokost, ta den med deg på jobb, del den på kveldstur med en venn eller ta den med på stranden. Enklere kan det ikke bli.

Ingredienser

Salatingredienser til 2 glass (4 porsjoner)

1 eske øko sorte bønner (230g)

200 g øko maiskorn

1 avocado, i biter

1.5 dl quinoa (ukokt)

350 g søtpotet

4 ss extra virgin olivenolje

Havsalt og pepper

5 blader hjertesalat (100g)

1 håndfull koriander

Chipotle ranch dressing

1.2 dl Yokos naturell (1 lite beger)

1 fedd hvitløk

0.25 ts løkpulver

1 ts rå eplecidereddik (evt. sitronsaft)

0.5 ts tørket dill (evt. 1 ss frisk dill)

0.25 ts havsalt

0.5 ts chipotle chilli pulver (evt. chillipulver)

2 ss vann (til passe konsistens)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 200gC.

2.

Skrell søtpoteten, skjær den i 1,5 cm tykke skiver og så i terninger. Ha søtpoteten i en skål, hell 4 ss extra virgine olivenolje over og et dryss havsalt og sort kvernet pepper. Rør rundt og hell terningene på en stekeplate kledd med bakepapir. Ovnsbak til terningene til de er møre. Avkjøl.

3.

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Jeg brukte ca.1,5 dl sort quinoa og kokte den i 3 dl vann på svak varme i ca.15 min.

4.

Bland ingrediensene til dressingen og kjør den sammen med en stavmikser. Smak til med havsalt, pepper og mer chillipulver om du vil. Fordel den i to norgesglass (1 liters glass).

5.

Fyll så salatingrediensene lagvis i glasset i følgende rekkefølge: Sorte bønner, mais, avokado, kokt quinoa, søtpotet, salat og koriander.

6.

Sett lokket på og oppbevar glassene i kjøleskapstemperatur til de skal spises. Rist glasset så dressingen fordeler seg på alt av ingredienser før du spiser den. Salaten er holdbar i kjøleskap i 3-4 dager.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

For Omstart30-vennlig variant, så eliminerer du bønner og mais. Damp brokkolibuketter i stedet. Serveres gjerne til ovnsbakt eller grillet kylling.

Andre oppskrifter