Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen. Dette er en enkel, og litt mektig dessert, som med fordel kan lages dagen i forveien om du skal ha mange gjester. Kremfløten kan byttes med laktosefri variant om det er behov for det. Byggrynskrem med bærsaus står også på menyen i episode 3 av “Bra godt” på TV2.
Prøv også disse smaksfulle rettene:
Ingredienser
Byggrynsgrøt
- 4 dl byggryn (bløtlagt over natten)
- 1 liter øko H-melk
- 1 klype havsalt
Byggrynskrem
- 3 dl kremfløte
- 8 dl byggrynsgrøt, kald (porsjonen over)
- 5 ss kokosblomstsukker (etter smak)
- 2 ts vaniljeekstrakt
Bærsaus
- 1 eske frosne, norske bringebær (300 g)
- 1-2 ss RÅ eplejuice (Synnøve Finden)
- 2 ss villbringebærhonning
Slik gjør du
Byggrynsgrøt
- Sil av de bløtlagte byggrynene
- Kok opp melken, ha i grynene og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til.
- Smak til med en liten klype salt.
- Avkjøl
Byggrynskrem
- Visp kremfløten med kokosblomstsukker og vailjeekstrakt til du får en luftig krem.
- Bland så den kalde byggrynsgrøten lett inn i kremen.
Bærsaus
- Mens grøten koker lager du bærsaus.
- Miks ingrediensene sammen med en stavmikser til du får en jevn saus.