Cili con carne med mørk sjokolade

En fantastisk smaksbombe!

Lag chili con carne med mørk sjokolade til lørdag og invitere venner over på fantastisk god mat. Og spre gjerne oppskriften og bidra til at stadig flere kan få nyte den beste utgaven av seg selv.

Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2. Bli gjerne med i “Bra godt” sin egen Facebook-gruppe for flere oppskrifter, tips og smarte byttetriks.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Cili con carne med mørk sjokolade

  • 400 g øko karbonadedeig
  • 2 gule løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 rød chilli (uten frø hvis gryten serveres til barn)
  • 2-3 ts spisskummen
  • 1 ts Helios Ceylon kanel
  • 2 bokser hermetiske øko tomater, hakkede
  • 1 boks hermetiske cherrytomater ( evt. bytt til 1 ekstra boks hakkede tomater)
  • 1 gul paprika, i terninger
  • 1 grønn paprika, i terninger
  • 2-3 bokser sorte bønner
  • 80 g mørk sjokolade, i biter
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak
  • litt Rørosrømme, i en skål
  • 1 lime, i båter i en skål
  • frisk koriander, til å strø på toppen
  • fullkornsris

Slik gjør du

Cili con carne med mørk sjokolade

  1. Stek karbonadedeigen i smør på moderat temperatur i en stekepanne. Slå kjøttet opp i en gryte.
  2. Rens og grovhakk løken og surr den blank i stekepannen, hakk hvitløk og chili og surr det med på slutten.
  3. Tilsett krydderet og la det surre med et par minutter før du har de hermetise tomatene opp i stekepanna. Slå tomatsausen opp i gryta.
  4. La gryta putre i 15-20 minutter så smakene får sette seg. De siste 5 minuttene får de sorte bønnene og sjokoladen putre med.
  5. Smak til med havsalt og sort pepper.
  6. Server retten med eller uten brun ris/byggryn/bokhvete og ha paprikabiter, en rømmeklatt, litt lime og frisk koriander som garnityr.