Sjokolademousse-kake

Med nydelig saftig mandelbunn og verdens beste sjokolademousse.

Med nydelig saftig mandelbunn og verdens beste sjokolademousse.

Ingredienser

Mandelbunn

100 g mandler

100 g kokosblomstsukker/rårørsukker

3 stk eggehvite

Sjokolademousse

200 g mørk sjokolade (jeg brukte min egen BN-sjokolade)

2 stk store egg

40 g rårørsukker

2.5 dl kremfløte

Kakaodryss/biter av mørk sjokolade til pynt

Slik gjør du

Mandelbunn

1.

Forvarm ovnen til 170gC.

2.

Visp eggehvitene stive.

3.

Mal mandlene og bland de kvernede mandlene med kokosblomsstukkeret.

4.

Skjær det tørre forsiktig inn i den stive eggehvitemassen.

5.

Ha bakepapir i bunnen av en rund kakeform (22cm).

6.

Hell røren i formen og stek på midterste rille i ca.20 min.

Sjokolademousse

1.

Smelt sjokoladen i vannbad.

2.

Pisk egg og rårørsukker til eggedosis.

3.

Visp fløten til løs krem.

4.

Bland sjokoladen inn i eggedosisen og vend til slutt inn kremen.

5.

Hell sjokoladekremen over mandelbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.

6.

Pynt med revet sjokolade, kakaodryss og bær.

Min mørke sjokolade søtet med kokosblomstsukker egner seg godt både til sjokolademousse og som kakepynt. Det vil bli rift om kaken, men får du litt til overs så frys den ned i små stykker som kan bli passende hverdagskos i ukene fremover.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”. Du finner oversikt over hvor disse produktene selges her.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter