Sjokoladekake

Sjokoladekake FRI FOR gluten og melk. Saftig og aldeles nydelig på smak.

Sjokoladekake FRI FOR gluten og melk. Saftig og aldeles nydelig på smak.

Ingredienser

Sjokoladekake med BN 80% sjokolade

1.5 dl havregryn, glutenfrie

1 dl mandelmel

4 ss rå kakao (evt. bakekakao)

1 stk revet gulrot

1 stk banan, godt moden

2 ss øko lønnesirup

2.5 dl kokosmelk/mandelmelk

1 stk vaniljestang, frøene (evt. 1/4 ts vaniljefrø-pulver)

1 ts bakepulver

1 ts natron

0.5 ts havsalt

Sjokoladekrem

1 stk plate mørk sjokolade (jeg brukte BN 80%)

1 ss kokoskrem (fås kjøpt i egen boks, evt. ta det tykke på toppen av kokosmelkboksen)

2 ss lønnesirup/honning

1 klype havsalt

Slik gjør du

Sjokoladekake med BN 80% sjokolade

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin/blender og rør sammen til en jevn røre.

3.

Ha bakepapir i en kakeform – jeg bruker en form på 21-24 cm i diameter. Ha røren i formen og stek midt i ovnen på 180gC i 20 minutter. Tiden varierer litt fra ovn til ovn.

4.

Avkjøl kaken.

5.

Smør sjokoladekrem på toppen.

6.

Del kaken i 4 deler og legg dem oppå hverandre, slik at du får en høy kvart kake.

7.

Pynt med spiselige blomster (eventuelt friske blåbær om du ikke har blomster), noen blader sitronmelisse og hele biter mørk sjokolade.

Sjokoladekrem

1.

Smelt sjokoladen i vannbad.

2.

Rør inn kokoskrem, lønnesirup og havsalt.

Dette er verdens beste sjokoladekake, spør du meg. Og den det blir kamp om hjemme. Alle kan spise den – den er gluten- og melkefri, og kaken er utrolig saftig og nydelig på smak. Det blir et høyt, smalt, akkurat passe stort deilig sjokoladekake på hver. Prøv denne i stedet for konfekt til kaffen, og nyt en sjokoladekake proppfull av nyttige byggeklosser til kroppen. Dette er en smart nytelse, det!

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien “Smarte nytelser“.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter