Dette er verdens beste sjokoladekake, spør du meg. Og den det blir kamp om hjemme. Alle kan spise den – den er gluten- og melkefri, og kaken er utrolig saftig og nydelig på smak. Det blir et høyt, smalt, akkurat passe stort deilig sjokoladekake på hver. Prøv denne i stedet for konfekt til kaffen, og nyt en sjokoladekake proppfull av nyttige byggeklosser til kroppen. Dette er en smart nytelse, det!
Prøv også disse smarte nytelsene:
- Helt rå sjokoladekake uten melk og mel
- Les at Mørk sjokolade teller som en grønnsak
- Sjokoladefondant
- Smart sjokoladekake
- Banankake med valnøtter og mørk sjokolade
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien “Smarte nytelser“.
Ingredienser
Porsjoner:
Sjokoladekake med BN 80% sjokolade
- 1.5 dl havregryn, glutenfrie
- 1 dl mandelmel
- 4 ss rå kakao (evt. bakekakao)
- 1 revet gulrot
- 1 banan, godt moden
- 2 ss øko lønnesirup
- 2.5 dl kokosmelk/mandelmelk
- 1 vaniljestang, frøene (evt.1/4 ts vaniljefrø-pulver)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 0.5 ts havsalt
Sjokoladekrem
- 1 plate mørk sjokolade (jeg brukte BN 80%)
- 1 ss kokoskrem (fås kjøpt i egen boks, evt. ta det tykke på toppen av kokosmelkboksen)
- 2 ss lønnesirup/honning
- 1 klype havsalt
Slik gjør du
Sjokoladekake med BN 80% sjokolade
- Forvarm ovnen til 180gC.
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin/blender og rør sammen til en jevn røre.
- Ha bakepapir i en kakeform – jeg bruker en form på 21-24 cm i diameter. Ha røren i formen og stek midt i ovnen på 180gC i 20 minutter. Tiden varierer litt fra ovn til ovn.
- Avkjøl kaken.
- Smør sjokoladekrem på toppen.
- Del kaken i 4 deler og legg dem oppå hverandre, slik at du får en høy kvart kake.
- Pynt med spiselige blomster (eventuelt friske blåbær om du ikke har blomster), noen blader sitronmelisse og hele biter mørk sjokolade.
Sjokoladekrem
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Rør inn kokoskrem, lønnesirup og havsalt.