Sjokoladefondant

Her får du oppskriften på en aldeles nydelig sjokoladefondant – rik på både smak og byggeklosser!

Her får du oppskriften på en aldeles nydelig sjokoladefondant – rik på både smak og byggeklosser!

Ingredienser

Sjokoladefondant

25 g mørk Berit Nordstrand sjokolade

1 ss extra virgin kokosolje

0.5 stk egg

0.125 ts vaniljeekstrakt

En klype mineralsalt

0.5 ss kokosblomstsukker

0.25 ts kokosnøttmel

0.5 ts kakaopulver, gjerne rå

Slik gjør du

Sjokoladefondant

1.

Forvarm ovnen til 175 gC.

2.

Smelt 1 ss kokosfett og smør fire-seks små (1,5-2 dl) ildfaste former med en pensel Hvis du vil ta foundantene ut av formene før servering, bør du nok strø formen med litt kokosnøttmel også.

3.

Ha sjokoladebitene og 4 ss kokosfett i en glassbolle. Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad. Rør sammen med en gaffel og avkjøl.

4.

Ha egg, vanilje, salt og kokosblomstsukker i en bakebolle og kjør blandingen luftig med en håndholdt miksmaster (tar 4-5 minutter). Du kan jo også bruke kjøkkenmaskinen din.

5.

Slå eggedosisen over sjokoladen. Sikt kakao og kokosnøttmel over og skjær forsiktig ingrediensene sammen med en slikkepott.

6.

Fordel røren i 4-6 små ildfaste former. De bør ikke være mer enn 2/3 fulle.

7.

Stekes på nederste rille i 8-10 minutter

8.

Serveres varme, med noen friske bær, en skje gresk yoghurt og noen mynteblader til pynt. Bon apetitt!

Som søtning har jeg valgt kokosblomstsukker denne gangen. Den deilige, litt karamellaktige sødmen kommer fra kokospalmens blomster og kommer med en rekke viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer inkludert kalium, magnesium, sink, jern og vitamin B1, B2, B3, B6 og vitamin C – alt dette skaper synergieffekter i kroppen som du kan nyte av.

Sukkeret har vært benyttet i asiatiske land i årtusener, hvor de klatrer opp i palmetoppen, skjærer et snitt i blomstene og samler denne nydelige, næringsrike sirupen. Prøv kokosblomstsukker (tørket sirup) du også i oppskrifter som krever pisking av egg og sukker til eggedosis – du vil bli ovverasket over både smak og konsistens.

I disse matintoleranse-tider skal alle likevel kunne feire med oss. Derfor er fondanten selvfølgelig er både glutenfri, hvetefri og fri for melk og sukker – dette uten at du føler du går glippe av smak. Fondanten er fyldig og søt uten at blodsukkeret ditt kommer ut av kontroll, fordi kokosblomstsukkeret tas langsomt opp i kroppen din (lav glykemisk indeks på 35).

Fondanten byr selvfølgelig også på sjokolade og kakao  i en form hvor både smak og næring er hensyntatt. Forsiktig bearbeidet og rå kakao inneholder en tekke plantestoffer,- mange bitterstoffer er kraftige antioksidanter som slokker gnister fra forbrenningen inne i cellene dine. På grunn av sin plantekraft kan god sjokolade telle som en grønnsak!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Andre oppskrifter