Fermentert tomatsalsa

Et nydelig tilbehør rikt på næring og melkesyrebakterier.

Et nydelig tilbehør rikt på næring og melkesyrebakterier.

Ingredienser

10 tomater

3 løk

5 fedd hvitløk

1 potte koriander

1 paprika

0.5 ts gurkemeie

3 ts havsalt

0.5 dl myse (molkosan)

1 ss rå eplesidereddik

1 sitron, saften

Slik gjør du

1.

Hakk råvarene, bland alt i en bolle og kna til det safter seg.

2.

Ha salsaen over på et rent glass. Trykk ingrediensene under overflaten med et lite fat, et kålblad eller et vannglass.

3.

Dekk med tøystykke, sett på en strikk og la fermentere i 3-4 dager. Oppbevares i kjøleskap.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne tomatsalsaen er kjempegodt tilbehør til både kjøtt og fisk, men også til mange plantebaserte retter. Rister du en brødskive og topper den med tomatsalsa har du en nydelig bruscetta!

Andre oppskrifter