Glutenfri blomkålpizza med mozzarella og spekeskinke

Blomkålpizza
Blomkålpizza trenger ingen hevetid, er naturlig glutenfri og en super måte å sikre seg mer grønnsaker på i hverdagen. I tillegg smaker den helt fantastisk!

Glutenfri blomkålpizza med mozzarella og spekeskinke er uten kumelk, Omstart30-vennlig og smaker helt fantastisk!

Blomkålpizza trenger ingen hevetid, er naturlig glutenfri og en super måte å sikre seg mer grønnsaker på i hverdagen. Magisk for alle dere som tar en Omstart30 for å dempe inflammasjon i egen kropp. Vi tåler godt at konsistensen på bunnen blir litt løs når den smaker helt himmelsk og gjør oss så utrolig godt.

Nyt også disse rettene:

Ingredienser

Porsjoner:

Bunn

  • 1 blomkålhode, i buketter
  • 2 egg
  • 2 ss Smøremyk Rapskokos
  • 1,5 dl revet fast geitost
  • 1 ss tørket timian
  • ½ ts havsalt

Pizzasaus

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss honning
  • 1 ss eddik
  • 1,5 boks plommetomater, 600g
  • 2 dl vann
  • en klype spisskummen
  • havsalt og pepper

Topping

  • 1 rødløk i skiver
  • 1 bøffelmozzarella (125g)
  • Spekeskinke uten nitritt (70g)
  • Pinjekjerner (20g)

Slik gjør du

Bunn

  1. Forvarm ovnen til 225gC.
  2. Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en foodprosessor og kjør godt sammen.
  3. Kle en stekeplate med bakepapir. Form blomkålmassen til en pizzabunn på stekebrettet.
  4. Stek midt i ovnen i 15 minutter, mens du lager i stand fyllet (eller bare bruker en god ferdig pastasaus på glass). Jeg brukte Helios sin ferdige pastasaus (350g).

TIPS: bruk hjemmelaget ketchup som topping. Stek bunnen først, og smør på ketchup, legg på skinke, rukkola og pinjekjerner. Topp med litt fetakrem i stedet for ost.

Pizzasaus

  1. Surr hvitløk, løk og chili i olje til blandingen er mør og blank. rør i tomatpuré.
  2. Tilsett honning og eddik.
  3. Bland i innholdet i tomatboksene og vannet du har skylt boksene med. Rør i spisskummen.
  4. Legg på lokk og la sausen koke i 40 minutter.
  5. Fjern lokket. Kjør massen med stavmikser og la den putre videre i 30 minutter.
  6. Smak til med havsalt og pepper.

Topping

  1. Ha pizzasausen utover den forstekte bunnen.
  2. Skjør rødløken i tynne skiver og legg dem utover tomatsausen.
  3. Riv mozzarellaosten i biter som fordeles jevnt utover.
  4. Etterstek pizzaen i ytterligere 10 minutter så løken får frem sin nydelige sødme samtidig som osten får smelte.
  5. Ha til sist på skinke, rukkolablader og pinjekjerner.