Glutenfri havrekjeks med nøttesmør

Glutenfri vegan havrekjeks Berit Nordstrand
Med betaglukanfiber fra havre og smart fett og protein fra nøtter får du en kjeks som både smaker og gjør godt

Sprø på utsiden og myke inni – akkurat som deilige havrekjeks skal være. Her er oppskrift på deilige, plantebasert kjeks bakt på glutenfri havre med fyldig nøttesmør. Med betaglukanfiber fra havre, smart fett og protein fra nøtter får du en kjeks som både smaker og gjør godt.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Glutenfri havrekjeks

  • 2 ss linfrø, kvernede
  • 6 ss vann
  • 3.5 dl havregryn (glutenfrie)
  • 2 dl lys glutenfri melblanding (evt. havre- og mandelmel)
  • 2 dl revet kokos
  • 0.5 dl kokosblomstsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • ¼ ts havsalt
  • 2 dl nøttesmør eks peanøttsmør
  • 1 dl Smøremyk, smeltet (evt flytende Smøremyk, fås på REMA)
  • 0.5 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

Glutenfri havrekjeks

  1. Forvarm ovnen til 175 gC
  2. Kle en stekeplate med bakepapir
  3. Kvern linfrø for eksempel i en liten kaffekvern. Ha de kvernede linfrøene i en liten skål, rør inn 6 ss vann og la blandingen svelle i 15 minutter.
  4. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  5. Bland nøttesmør, kokosfett, lønnesirup og vaniljeekstrakt i en skål og rør blandingen godt sammen. Bruk en stavmikser om nødvendig.
  6. Ha blandingen litt etter litt over i de tørre ingrediensene og rør godt til en jevn deig.
  7. Lag kuler så på størrelse med en liten golfball. Trykk kulene flate til runde kjeks på stekeplaten, omkring 0,5 cm tykke.
  8. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Avkjøl på rist.