Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak

Glutenfri vaffel med søtpotet
La tacokrydrede, smaksrike vafler med søtpotet løfte salatfatet ditt til nye høyder!

La tacokrydrede, smaksrike vafler av søtpotet løfte salatfatet ditt til nye høyder. Vafflene er gluten- og melkefrie og kan også erstatte brødskiven til frokost om du vil. De henger godt sammen i vaffeljernet, og byr på mengder med fier og polyfenoler til ”bakterie-Mons”. Vil du lage veganske vaffler, så bytter du bare ut eggene med kvernede linfrø rørt ut i vann.

Tåler du ikke kumelk, så er ost av både geit, sau og bøffel gode alternativer. Fetaost, Chevré og mozzarella av bøffelmelk byr på gode smaker i salater og bidrar med enda mer kalsium og jod. Tåler du ikke egg, kan du erstatte ett egg med en spiseskje kvernede linfrø rørt ut i 2-3 ss vann (la det svelle litt).

Salaten lagde jeg av:

1 håndfull rukkola, 1 lime, i båter, 1 avokado, i skiver, 1 mozzarellaost, i skiver, 1 håndfull cherrytomater, halve, 1 håndfull basilikumblader

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak

  • 3.5 dl revet søtpotet (1 liten søtpotet)
  • 2 egg
  • 0.5 dl hakket vårløk
  • 2 ss kokosmel
  • 2 ts tacokrydder
  • 1 ts havsalt (hvis tacokrydder uten salt)
  • Smøremyk til steking

Slik gjør du

Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak

  1. Riv søtpoteten og ha den i en bakebolle.
  2. Tilsett øvrige ingredienser og bland godt.
  3. Smør vaffeljernet med Smøremyk Rapskokos evt. flytende Rapskokos.
  4. Stek halvparten av deigen i hver omgang, evt. lag knøttsmå vaffelhjerter ved bare å dekke midten av vaffeljernet og del deigen i fire deler. Fordel deigen utover og trykk på lokket så vafflene blir gjennomstekte.

Salaten lager du av:

  • 1 håndfull rukkola
  • 1 lime, i båter
  • 1 avokado, i skiver
  • 1 mozzarellaost, i skiver
  • 1 håndfull cherrytomater, halve
  • 1 håndfull basilikumblader

 

Tags from the story
, , , , ,