Lag marinader og kryddersmør selv med forsiktig bruk av salt. Her har jeg laget et nydelig smør du kan nyte til grønnsaker, kjøtt, fugl eller fisk.
Prøv også:
TIPS: fyll gorgonzolasmør under skinnet på et økologisk kyllingbryst. Stek så kyllingbrystet i ovnen. Gorgonzolasmøret smelter og gjør kyllingbrystet både saftig og smaksrikt.
Ingredienser
Gorgonzola-smør
- 100 g smør, romtemperert (evt. Smøremyk Rapskokos)
- 75 g blåmuggost (gorgonzola eller annen blåmuggost), oppsmuldret
- 1 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
Gorgonzola-smør
- Rør sammen smør og blåmuggostsmuler til blandingen er myk og luftig.
- Rør inn persille.
- Server Gorgonzolasmøret til grillet kjøtt.
Pakk inn resten av smøret i isbitform med frysepose rundt og legg formen i fryseboksen. Så kan du tine en smørbit hver gang du har bruk for det.