Gorgonzola-smør

Et nydelig smør som kan brukes til det meste. Lag marinader og kryddersmør selv med forsiktig bruk av salt. Her har jeg laget et nydelig smør du kan nyte til grønnsaker, kjøtt, fugl eller fisk.

Et nydelig smør som kan brukes til det meste. Lag marinader og kryddersmør selv med forsiktig bruk av salt. Her har jeg laget et nydelig smør du kan nyte til grønnsaker, kjøtt, fugl eller fisk.

Ingredienser

100 g smør, romtemperert (evt. Smøremyk Rapskokos)

75 g blåmuggost (gorgonzola eller annen blåmuggost), oppsmuldret

1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

1.

Rør sammen smør og blåmuggostsmuler til blandingen er myk og luftig.

2.

Rør inn persille.

3.

Server Gorgonzolasmøret til grillet kjøtt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Fyll gorgonzolasmør under skinnet på et økologisk kyllingbryst. Stek så kyllingbrystet i ovnen. Gorgonzolasmøret smelter og gjør kyllingbrystet både saftig og smaksrikt.

Pakk inn resten av smøret i isbitform med frysepose rundt og legg formen i fryseboksen. Så kan du tine en smørbit hver gang du har bruk for det.

Prøv også:

Andre oppskrifter