Gratinerte bringebær med skjørost

Her får du oppskriften på en nydelig hverdagsdessert som byr på både byggeklosser og nydelig smak som både store og små kan like. Gratinerte bringebær med skjørost ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2. Bli gjerne med i Facebook-gruppen “Bra godt” for flere oppskrifter, tips og byttetriks.

Prøv også disse oppskriftene på smarte hverdagsdesserter:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Gratinerte bringebær med skjørost

  • 1 eske norske frosne bringebær (evt. ferske i sesong)
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 3 ss øko lønnesirup/akasiehonning
  • 2 dl skjørost
  • 1 dl hjemmelaget granola med kanel (se egen oppskrift)

Slik gjør du

Gratinerte bringebær med skjørost

  1. Forvarm ovnen til 210C
  2. Ha lønnesirupen/honningen i en bolle og rør vaniljefrøene inn i søtningen. Ha bærene i bollen og bland godt så alle bærene blir søtet. Fordel bærene i 4 gratineringsskåler og stek dem i ovnen i 15 min.
  3. Serveres varme med skjørost og granola