Vet du ikke hva du skal ha til middag i dag, så er grønnsaksform som tilbehør til et lite stykke pannestekt fisk eller kjøtt utrolig enkelt og godt. Handle inn grønnsaker i alle regnbuens farger og eksperimenter med ulike slag. Kutt stivelsesrike rotgrønnsaker i terninger og skiver og putt dem i ovnen først sammen med en håndfull småpoteter. Mye stivelse betyr lang steketid. Cherrytomater og grønnkål har du opp i formen etter halv steketid, så alt blir ferdig samtidig. Så enkelt og så godt!
Prøv også disse smarte rettene:
Ingredienser
Grønnsaksform
- 1 rød chilli, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 4 små gulrøtter, i skiver
- 12 perlepoteter (større poteter skjæres i skiver)
- 1 eske cherrytomater (12-15 stk)
- 2 blader grønnkål, rives i småbiter
- 0.5 dl ekstra virgin olivenolje
- 0.5 ts havsalt
- ¼ ts kvernet sort pepper
- 1 ts tørket timian
Slik gjør du
Grønnsaksform
- Forvarm ovnen på 175gC.
- Finn frem en ildfast form.
- Ha finhakket chilli og hvitløk i formen sammen med oljen.
- Skjær gulerøttene i skiver og ha dem i formen sammen med perlepotetene (eller skivede poteter). Krydre med salt, pepper og timian. Rør rundt så oljen blir jevnt fordelt på grønnsakene.
- Sett formen midt i ovnen og stek ca.30-40 minutter.
- Så vasker du grønnkålbladene og river dem i passe biter. Vask til sist cherrytomatene. Ha grønnkål og cherrytomater i formen mot slutten av steketiden, dvs. de siste 10 minuttene.
- Formen er ferdig når potetene er møre.
- Server grønnsaksformen sammen med et stykke ren fisk eller rent kjøtt som du pannesteker i litt smør sammen med en urtekvast (eks. rosmarin eller timian).
Så er det bare å kose seg.