Denne kaken skaper begeistring både hos liten og stor og blir bare bedre på smak om den har stått i kjøleskapet et døgn eller to. Perfekt å ha på lur når det kommer sommergjester!
Les litt mer om gluten i Glutenfri start på dagen
Glutenfri gulrotkake
Endel ukjente råvarer her, som du gjerne må på helsekostbutikken eller nettet for å få tak i. Men glutenfri og smaksrik kake det lover jeg! Kjøper du inn disse råvarene så kan du jo gjenta suksessen igjen og igjen!
Ingredienser
Kakebunn
- 6 stk egg
- 75 g kokosblomstsukker
- 2 ss honning
- 150 g mandelmel (kvernede mandler)
- 30 g kokosmel
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 0.25 ts salt
- 1 ts vaniljepulver
- 0.5 dl kokosolje (kokosfett smeltet på lav temperatur)
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 6 stk gulrøtter (ca. 400 g fint revet gulrot)
- 100 g valnøtter (kan kuttes)
- 100 g mørk sjokolade (helst >80%)
Glasur
- 200 g Philadephiaost naturell
- 1 ss honning/lønnesirup
- revet skall fra en 1/2 økologisk sitron
- 1 ts sitronsaft (kan kuttes)
- frukt og bær til pynt
Slik gjør du
Kakebunn
- Visp eggedosis av egg og kokosblomstsukker til eggedosis.
- Bland alt det tørre, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
- Rør inn smeltet kokosfett, olivenolje, honning og revet gulrot.
- Tilsett så evt. valnøtter og mørk sjokolade.
- Fyll røren i en rundt kakeform (26 cm i diameter) kledd med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken på 190 gC i 35 minutter.
- Avkjøl kaken på rist.
Glasur
- Rør sammen honning og ost med en gaffel.
- Tilsett smaken av litt sitron om du vil.
- Smør glasuren utover kaken og pynt med litt friske bær og frukt.
- Jeg brukte blåbær, bjørnebær, fiken, pasjonsfrukt og hakkede valnøtter.
- Du kan også pynte kaken ved å lage blomster av tynne gulrotskiver med fine blomsterblader av frisk koriander.