Riktige mengder (ikke nødvendigvis rikelige mengder!) sunt, naturlig fett er godt for hjernen.
Egg inneholder en kraftfull kombinasjon av lecitin, B-vitaminer, jern, sink og omega-3. Omega-3-nivået varierer mye med hvilke egg du kjøper. Jeg anbefaler økologiske egg.
- Les også: Hjernemat
Mine barn elsker slik eggesalat –
- 6 hakkede hardkokte egg
- 1 dl majones – se enkel oppskrift under!
- salt og pepper etter smak
Noen liker 3 ss hakket purre eller vårløk i denne, men vi lager den uten, slik at hver enkelt heller kan strø vårløk på etter smak når vi spiser eggesalaten. Prøv deg også frem med litt sennep i eggesalaten om du liker det.
Kjøper du majones i butikken ? Velg en variant med enkel og forståelig innholdsfortegnelse.
Det er unødvendig å få i seg fortykningsmidler, konserveringsmidler (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende midler, aromastoffer og fargestoffer i enkelte typer majones du kjøper ferdig.
Superenkel majones!
Det er kjemperaskt å lage majones selv, og da vet du at du får i deg kun sunne, naturlige ingredienser!
Lag hjemmelaget majones på bare 2 minutter…
Hjemmelaget majones på en-to-tre:
- 2dl flytende Smøremyk Rapskokos (eller smaksnøytral planteolje f.eks. raps)
- 2 eggeplommer (romtempererte)
- 2ss vann
- 2 ts sennep
- 2 ts hvitvinseddik
- salt/pepper etter smak
Hell alle ingrediensene unntatt Smøremyk Rapskokos/oljen i en høy og smal beholder. Sett stavmikseren i bunnen og hell over Smøremyk Rapskokos/oljen forsiktig. Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren og ettersom man ser at emulsjonen starter, løfter man litt på stavmikseren. Ett minutt senere er majonesen ferdig.
Noen andre smaksforslag – trøffelolje, karri, pepper eller wasabi. Og hva med urtemajones? Eller en dråpe sitron eller lime? Du kan variere krydder etter smak og humør, og kos deg med mulighetene!
3 Comments