Lag i stand ukas frokoster søndag kveld og stå opp til luksusfølelsen av ferdig frokost hver eneste dag. Gjenbruk tomme glass fra syltetøy, nøttesmør og honning. Sett kaldgrøten i kjøleskapet over natten, la antinæringsstoffene brytes ned og smakene sette seg.
Ingredienser
Basisoppskrift kaldgrøt
- 1 dl havregryn
- 1 ss chiafrø
- 2 dl plantemelk
- 1 ts honning/lønnesirup/agave (kan kuttes)
- 1 klype salt
Slik gjør du
Basisoppskrift kaldgrøt
Bland ingrediensene i glass på 3,5 dl. Rør godt. Settes i kjøleskap over natten. Holdbare i 5-6 dager i kjøleskap.
Topping – 6 varianter:
1. Chocolate Chip Cookie Yokos vanilje i stedet for plantedrikk + 1 ss hakket mørk sjokolade + 2 ss hakkede hasselnøtter
2. Blueberry Nuts 1 dl frosne blåbær, 2 ss hakkede mandler/mandelsmør
3. Banana Almond 1 dl skivet banan + 2 ss hakkede mandler + ½ ts kanel
4. Golden Mango 1 dl mango + 1 ts gurkemeie + ½ ts kanel + ¼ ts kardemomme
5. Matcha Kiwi 1 dl kiwi + ts matcha-te pulver + 1 ts lønnesirup
6. Rasberry Liqorice 1 dl frosne bringebær + 2 ss mandelflak + ½-1 ts pulver av rå lakris