Kremete havregrøt

med kokosmelk

Mange sverger til havregrøt om morgenen. Denne varianten inneholder kokosmelk og smaker litt annerledes enn den tradisjonelle grøten. Den er nydelig, så denne burde du prøve.

Nyt også:

Spis havre og få krympet midjemålet. Les mer i blogginnlegget Havre KAN.

 

Ingredienser

Porsjoner:

Kremete havregrøt med kokosmelk

  • 80 g havre, kuttet
  • 2 dl vann
  • 8 ss kokosmelk
  • 2 ss kokosolje
  • 2 bananer
  • 4 ss rosiner
  • 4 ss mandler, i skiver
  • 1 ts kanel
  • 1 håndfull bær etter eget ønske

Slik gjør du

Kremete havregrøt med kokosmelk

  1. 1. Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.
  2. Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.
  3.  Skjær bananene i skiver.
  4. Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.
  5. Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.
  6. Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.