Mange sverger til havregrøt om morgenen. Denne varianten inneholder kokosmelk og smaker litt annerledes enn den tradisjonelle grøten. Den er nydelig, så denne burde du prøve.
Nyt også:
Spis havre og få krympet midjemålet. Les mer i blogginnlegget Havre KAN.
Ingredienser
Porsjoner:
Kremete havregrøt med kokosmelk
- 80 g havre, kuttet
- 2 dl vann
- 8 ss kokosmelk
- 2 ss kokosolje
- 2 bananer
- 4 ss rosiner
- 4 ss mandler, i skiver
- 1 ts kanel
- 1 håndfull bær etter eget ønske
Slik gjør du
Kremete havregrøt med kokosmelk
- 1. Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.
- Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.
- Skjær bananene i skiver.
- Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.
- Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.
- Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.