Kyllingspyd med peanøttsaus er mild nok i smaken til at både liten og stor kan kose seg.
Peanøtter, eller “peanuts” på engelsk, er som navnet sier egentlig en belgfrukt eller ert (pea – nuts). Det tynne skinnet utenpå nøtten, under skallet, byr på en rekke helsebringende plantestoff, så rens det ikke bort. Visste du at rå, usaltede peanøtter er en flott kilde til tryptofan? Hjernecellene kan lage angst- og urodempende serotonin av tryptofan.
- Les også: Hjernemat
Denne retten egner seg godt som en enkel lunchrett eller som en god kveldsrett når roen har senket seg. Kyllingspydene kan du for enkelhets skyld legge i marinade kvelden før og oppbevare i en lufttett boks i kjøleskapet gjennom natten. Peanøttsausen kan også lages dagen før og varmes opp igjen. Så tar det bare 5-6 minutter å steke kyllingspyd i pannen og varme sausen før servering.
Dette trenger du til 4 personer :
- 3 rå kyllingfileter delt i 4 fingertykke strimler
- smør eller kokosfett til steking
Marinade:
- 4 ss soyasaus
- 1 ss sitronsaft (resten av sitronen pynter du med på fatene med)
- 1 ts revet fersk ingefær
- 1 liten hakket fersk chili
Legg kyllingen i marinade kvelden før og du har lettvindt og enkel festmat slik at også kokken kan slappe av.
Peanøttsaus:
- 150 g (ca.1/2 glass) økologisk peanøttsmør
- 400 ml kokosmelk (en boks, finnes også økologisk)
- 2 ss rørsukker
- 2 ss karripasta
- 3 ss sitronsaft
- Peanøttsausen kan enten tilberedes og serveres med det samme eller oppbevares i kjøleskap og varmes opp før servering
Varm kokosmelk, karripasta og rørsukker til kokepunktet i en kjele og rør inn peanøttsmør og sitronsaft. La sausen småputre 2-3 minutter under omrøring og sett den til side.
Server kyllingspydene på en seng av grønn salat og gjerne med litt byggryn, bulgur, quinoa eller villris.
2 Comments