Laksepasta

Det færreste av oss får i oss nok fet fisk, med sine mange helsebringende egenskaper. Fet fisk bidrar blant annet til å beskytte oss mot hjerte og kar sykdom, bedre kognativ fungering, dempe betennelser, samt styrke immunforsvaret og forebygge kreft. I tillegg er fet fisk en god kilde til vitamin D.

Det færreste av oss får i oss nok fet fisk, med sine mange helsebringende egenskaper. Fet fisk bidrar blant annet til å beskytte oss mot hjerte og kar sykdom, bedre kognativ fungering, dempe betennelser, samt styrke immunforsvaret og forebygge kreft. I tillegg er fet fisk en god kilde til vitamin D.

Ingredienser

Dette trenger du per person

1 ss smør til steking

En håndfull sjampinjong (eller annen fersk sopp)

En håndfull blader av div. grønn salat

150 g ferdigkokt fullkornspasta

50 g skiver av røkt laks

Pastasaus

1 ss pesto

1 ss rømme eller cremè fraiche

1 ts sitronsaft

smak til med salt og pepper

Slik gjør du

Laksepasta

1.

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Stek halve sjampinjonger i stekepannen med litt smør. Rør sammen ingrediensene til pastasausen i en skål. Skyll og tørk salaten. Dander salaten på fatet, rør sausen inn i pastaen og legg pastaen oppå salaten. Legg lakseskivene på toppen og strø den stekte soppen over. Serveres gjerne med en sitronbåt til.

Solens UVB-stråler lager vitamin D fra kolesterol i huden når vi soler oss. Spesielt i den kalde, litt mørkere årstid lager vi mindre vitamin D i huden og trenger derfor noe mer tilført daglig gjennom maten. Fet fisk, lever fra torsk og tran er gode kilder til vitamin D, med egg og noen typer soltørket sopp (eks. shitake) som beskjedne alternativ.

Lettvindte middager av fet fisk i hverdagen fins det mange av. Mine barn er veldig glad i røkt laks, og den egner seg godt til middagsretter, ikke bare som pålegg. Pastaretten nedenfor egner seg både til hverdags og til fest.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter