Laktosefri kjøleskapsgrøt med chiafrø og pepperkakesmak

Sunn og rask frokost du lager kvelden før

Liker du pepperkaker vil du elske denne nydelige melkefri kjøleskapsgrøten med chiafrø og smaken av jul. En næringsrik kaldgrøt som får bidra til å holde energien og humøret oppe gjennom en litt hektisk førjulstid? Jeg elsker kjøleskapsgrøt og synes du bør prøve denne smaksrike og melkefrie varianten hvor kanel, kardemomme, ingefær og nellik får skape julestemning. Kanskje blir dette din nye grøtfavoritt?

Jeg rører sammen ingrediensene i et glass, lukker lokket og setter glasset i kjøleskapet gjennom natten. Neste morgen kan jeg ordne meg en liten grøttallerken pyntet med det jeg måtte ha i hus. På min pepperkakegrøt så bruker jeg gjerne noen klementinbåter eller rosiner, litt eplepurè, kakaonibs, ristede nøtter og et dryss av kanel.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Melkefri kjøleskapsgrøt

 • 3 dl øko store havregryn (evt. glutenfri havre)
 • 4 ss chiafrø
 • 5 dl plantebasert drikke (havre,mandel)
 • 0.5 ts havsalt
 • 1 ts kanel
 • 0.5 ts malt ingefær
 • 0.5 ts malt kardemomme
 • ¼ ts malt nellik
 • ¼ ts malt sort pepper
 • topping: eks klementinbåter, kakaonibs, ristede nøtter, rosiner, gojibær, hakkede dadler, eplepurè, kokosflak og lignende.

Slik gjør du

Melkefri kjøleskapsgrøt

 1.  Ha grøten i to skåler, pynt med passende topping og nyt både grøten og adventstiden.