Denne terten er aldeles nydelig sammen med litt salat og spekemat – det synes både ganen og de gode tarmbakteriehjelperne dine. Med glutenfritt mel, Smøremyk Rapskokos og Mylk kan terten bli både gluten- og melkefri. Tåler du heller ikke egg, så har oppskriften også råd for det. Voilá! Og har du en vegan gulrot-terte alle kan nyte.
Prøv også disse deilige oppskriftene:
Ingredienser
Porsjoner:
Gulrot-terte
- 300 g gulrøtter
- 2 dl havregryn
- 90 g Smøremyk Raoskokos/smør
- 1 dl MYLK eller kumelk
- 2 egg (uten egg, se* under)
- 120 g øko spelt (glutnfri, bruk eks. hirse, bokhvetemel, amaranth, teff, jyttemel)
- 1 ts timian
- 1 strøken ts havsalt og ½ ts sort kvernet pepper
- 2 ts bakepulver
Slik gjør du
Gulrot-terte
- Forvarm ovnen til 175gC. Smør en terteform/kakeform (22-24 cm i diameter).
- Riv gulerøttene og bland dem med havregryn og Smøremyk i en kjele. Varm blandingen under omrøring på moderat temperatur i 8-10 minutter til du har fått en fin deig av massen. Avkjøl.
- Visp sammen Mylk/melk, egg (evt. linfrøavkok), spelt, bakepulver, timian, havsalt og pepper. Rør gulerotblandingen inn i kakerøren.
- Ha deigen i formen og fordel den jevnt utover.
- Stek på nederste rille i 25-30 minutter til terten er fin og gylden.
Spis den varm eller kald, gjerne sammen med litt grønn salat og god spekemat.
*TIPS: tåler du ikke egg, så kan du bytte ut eggene med linfrø som kokes i vann. Oppskriften er som følger:
- 3 dl vann
4 ss økologiske linfrøKok vann og linfrø i 5 min
2. Sil av så mye du kan fra frøene og bruk hviten som erstatning for 2 egg, eller ha både hvite og hele frø i deigen for å få fibereffekten av frøene.