Nydelig gulrot-terte med timian

Søt, saftig og helt fantastisk på smak. Denne terten er aldeles nydelig sammen med litt salat og spekemat – det synes både ganen og de gode tarmbakteriehjelperne dine.

Søt, saftig og helt fantastisk på smak. Denne terten er aldeles nydelig sammen med litt salat og spekemat – det synes både ganen og de gode tarmbakteriehjelperne dine.

Ingredienser

75 g gulrøtter

0.5 dl havregryn

22.5 g Smøremyk Rapskokos/smør

0.25 dl MYLK eller kumelk

0.5 egg (uten egg, se* under)

30 g øko spelt (glutenfri, bruk eks. hirse, bokhvetemel, amaranth, teff, jyttemel)

0.25 ts timian

0.25 ts havsalt

0.125 ts sort kvernet pepper

0.5 ts bakepulver

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175gC. Smør en terteform/kakeform (22-24 cm i diameter).

2.

Riv gulerøttene og bland dem med havregryn og Smøremyk i en kjele. Varm blandingen under omrøring på moderat temperatur i 8-10 minutter til du har fått en fin deig av massen. Avkjøl.

3.

Visp sammen Mylk/melk, egg (evt. linfrøavkok), spelt, bakepulver, timian, havsalt og pepper. Rør gulerotblandingen inn i kakerøren.

4.

Ha deigen i formen og fordel den jevnt utover.

5.

Stek på nederste rille i 25-30 minutter til terten er fin og gylden.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Med glutenfritt mel, Smøremyk Rapskokos og Mylk kan terten bli både gluten- og melkefri. Tåler du heller ikke egg, så har oppskriften også råd for det. Voilá! Og har du en vegan gulrot-terte alle kan nyte.

Spis den varm eller kald, gjerne sammen med litt grønn salat og god spekemat.

Tåler du ikke egg, så kan du bytte ut eggene med linfrø som kokes i vann. Oppskriften er som følger:

  • 3 dl vann
  • 4 ss økologiske linfrø
  • Kok vann og linfrø i 5 min
  • Sil av så mye du kan fra frøene og bruk hviten som erstatning for 2 egg, eller ha både hvite og hele frø i deigen for å få fibereffekten av frøene.

Prøv også disse deilige oppskriftene:

Andre oppskrifter