Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein og hele B-vitamin-trioen som samarbeider om å lage signalstoffer for en sterk psyke. Hummus er kjempegodt og er en flott måte å sikre deg og familien din mer grønnsaker på.
- Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Det å lage hummus er en arabisk tradisjon, hvor de moser kikerter sammen med olivenolje, malte sesamfrø (tahini), hvitløk og sitronsaft. Kikerter er proteinrike, men mangler aminosyren methionin for å kunne tilføre kroppen alle de aminosyrene den ikke kan lage selv. Sesamfrø er rik på methionin og tahini i hummusen gjør den således til en fullverdig proteinkilde. Så kan du bare kose deg med de nydeligste smaker mens byggeklossene kan gjøre underverker i kroppen.
Her er varianter av hummus du kan bruke som dip til grønnsaker og ristede brødbiter, tilbehør til taco, pålegg på brødet under skinke eller laks eller som saus til kyllingvinger i matpakken:
Etter en treningstur er proteinrik hummus som dip til grønnsaker en flott snack. Dette er en muskelbygger på sitt beste.
Ingredienser
Hummusdip med grønnsaker
- 5 dl bløtlagte kikerter (2 esker hermetiske)
- 1 sitron, saften av
- 2 ss myse (Molkosan)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss tahini (evt. sesamfrø knust i morter)
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- 1 ts havsalt
- 0.5 ts kajennepepper
- 1 ss honning
- 0.5 dl vann
- 1 dl ekstra virgin olivenolje (røres inn ved servering)
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 4 gulrøtter
- 1 agurk
- 1 pk sukkererter
Slik gjør du
Hummusdip med grønnsaker
- Ha alle ingrediensene i en blender (unntatt olivenoljen) og kjør til en jevn purè.
- Ha hummusen i et norgesglass og fermenter på benken i 2-3 dager.
- Oppbevar så kaldt. Olivenoljen røres inn ved servering.
- Skjær grønnsakene i staver og server sammen med hummusdipen.