Nydelig hummusdip

med grønnsaker

Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein og hele B-vitamin-trioen som samarbeider om å lage signalstoffer for en sterk psyke. Hummus er kjempegodt og er en flott måte å sikre deg og familien din mer grønnsaker på.

  • Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Det å lage hummus er en arabisk tradisjon, hvor de moser kikerter sammen med olivenolje, malte sesamfrø (tahini), hvitløk og sitronsaft. Kikerter er proteinrike, men mangler aminosyren methionin for å kunne tilføre kroppen alle de aminosyrene den ikke kan lage selv. Sesamfrø er rik på methionin og tahini i hummusen gjør den således til en fullverdig proteinkilde. Så kan du bare kose deg med de nydeligste smaker mens byggeklossene kan gjøre underverker i kroppen.

Her er varianter av hummus du kan bruke som dip til grønnsaker og ristede brødbiter, tilbehør til taco, pålegg på brødet under skinke eller laks eller som saus til kyllingvinger i matpakken:

Tips: Vi sparer både plass og miljøet ved å kjøpe krydder i poser, ikke på glass.

Etter en treningstur er proteinrik hummus som dip til grønnsaker en flott snack. Dette er en muskelbygger på sitt beste.

Ingredienser

Hummusdip med grønnsaker

  • 5 dl bløtlagte kikerter (2 esker hermetiske)
  • 1 sitron, saften av
  • 2 ss myse (Molkosan)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss tahini (evt. sesamfrø knust i morter)
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 1 ts havsalt
  • 0.5 ts kajennepepper
  • 1 ss honning
  • 0.5 dl vann
  • 1 dl ekstra virgin olivenolje (røres inn ved servering)
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 gulrøtter
  • 1 agurk
  • 1 pk sukkererter

Slik gjør du

Hummusdip med grønnsaker

  1. Ha alle ingrediensene i en blender (unntatt olivenoljen) og kjør til en jevn purè.
  2. Ha hummusen i et norgesglass og fermenter på benken i 2-3 dager.
  3. Oppbevar så kaldt. Olivenoljen røres inn ved servering.
  4. Skjær grønnsakene i staver og server sammen med hummusdipen.