Oppskrifter

Nydelig pannestekt skrei

med mandelpotet og eggesmør 

Ingenting er vel bedre enn pannestekt skrei med en sprø stekeskorpe og saftig mykt fiskekjøtt. Skrei bør nytes i sesong. Denne retten ble også laget i tv-serien «Bra godt» på TV 2.

Hvor mye fisk beregner du per person? Omkring 200-250 gram mager fisk og 150-180 gram fet fisk.

La deg også inspirere av disse kjempegode rettene:

TIPS: varier tilbehøret

  1. Hvitløkssmør, grønn ertepure og ovnsbakte småpoteter
  2. Hasselnøttsmør, søtpotetpure og dampet brokkoli
  3. Soyasmør, dampede gulrotstaver og potetmos med hvite bønner

 

 

Ingredienser

porsjoner

Pannestekt skrei loin

  • 800 g skrei loin med skinn 
  • Smør til steking
  • Havsalt og pepper etter smak
  • 6 mandelpoteter, dampet/kokt med skallet på
  • 1 pakke sukkererter, dampet

Eggesmør

  • 100 g smør
  • 2 hardkokte egg, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket

Slik gjør du

Pannestekt skrei loin

Slik pannesteker du fiskefilet:

  1. Start med å dele skreifileten i porsjonsstykker og tørk disse godt.
  2. Dryss over litt havsalt
  3. Stek på middels varme – ikke så varmt at det ryker av pannen.
  4. Stek skreien i smør/melkefrii smøralternativ med skinnsiden ned.
  5. Stek til du får en god gyllen stekeskorpe og fisken er 2/3 gjennomstekt.
  6. Snu så fileten, skru ned varmen og la den steke noen få minutter på den andre siden.
  7. Tilsett litt mer smør når du snur filetene, så får du smørstekt skrei.
  8. Tilsett gjerne også urter du liker, eks. frisk rosmarin eller timian.
  9. Fisken er ferdig og gjennomstekt når den skiver seg.
  10. Steketiden varierer nemlig etter tykkelsen på fileten.

 

Eggesmør

  1. Smelt smøret på lav temperatur i en liten kasserolle.
  2. Hakk hvitløken og ha det i smøret så det kan trekke litt mens du renser og hakker eggene.
  3. Tilsett eggene og bland og du har nydelig saus til fisken. Som variasjon kan du også tilsette friske urter (eks. timian, persille, gressløk).