Ingenting er vel bedre enn pannestekt skrei med en sprø stekeskorpe og saftig mykt fiskekjøtt. Skrei bør nytes i sesong. Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Hvor mye fisk beregner du per person? Omkring 200-250 gram mager fisk og 150-180 gram fet fisk.
La deg også inspirere av disse kjempegode rettene:
TIPS: varier tilbehøret
- Hvitløkssmør, grønn ertepure og ovnsbakte småpoteter
- Hasselnøttsmør, søtpotetpure og dampet brokkoli
- Soyasmør, dampede gulrotstaver og potetmos med hvite bønner
Ingredienser
Porsjoner:
Pannestekt skrei loin
- 800 g skrei loin med skinn
- Smør til steking
- Havsalt og pepper etter smak
- 6 mandelpoteter, dampet/kokt med skallet på
- 1 pakke sukkererter, dampet
Eggesmør
- 100 g smør
- 2 hardkokte egg, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
Slik gjør du
Pannestekt skrei loin
Slik pannesteker du fiskefilet:
- Start med å dele skreifileten i porsjonsstykker og tørk disse godt.
- Dryss over litt havsalt
- Stek på middels varme – ikke så varmt at det ryker av pannen.
- Stek skreien i smør/melkefrii smøralternativ med skinnsiden ned.
- Stek til du får en god gyllen stekeskorpe og fisken er 2/3 gjennomstekt.
- Snu så fileten, skru ned varmen og la den steke noen få minutter på den andre siden.
- Tilsett litt mer smør når du snur filetene, så får du smørstekt skrei.
- Tilsett gjerne også urter du liker, eks. frisk rosmarin eller timian.
- Fisken er ferdig og gjennomstekt når den skiver seg.
- Steketiden varierer nemlig etter tykkelsen på fileten.
Eggesmør
- Smelt smøret på lav temperatur i en liten kasserolle.
- Hakk hvitløken og ha det i smøret så det kan trekke litt mens du renser og hakker eggene.
- Tilsett eggene og bland og du har nydelig saus til fisken. Som variasjon kan du også tilsette friske urter (eks. timian, persille, gressløk).