Smått & godt

Kos deg gjerne med godteri en gang i blandt, men la det samtidig bugne av frukt og bær, grønt til snacks, spekemat, silderetter, oliven og gode oster. Lag så istand litt fingermat, litt grønnsaker og dip eller en fruktsalat ved siden av godteriskåla. Da skal jeg love dere at det friske både smaker og gjør kropp og sinn mye bedre.

Kos deg gjerne med godteri en gang i blandt, men la det samtidig bugne av frukt og bær, grønt til snacks, spekemat, silderetter, oliven og gode oster. Lag så istand litt fingermat, litt grønnsaker og dip eller en fruktsalat ved siden av godteriskåla. Da skal jeg love dere at det friske både smaker og gjør kropp og sinn mye bedre.

Ingredienser

Prøv:

Bladpersille med bananskiver

Stangselleribiter med økologisk peanøttsmør

Stangselleribiter med blåmuggost

Salatblader med naturell smøreost, morrpølse og gressløk/rødløk/purreløk

Spisspaprikabiter fylt med smøreost

Knekkebrødbiter med rømmedip

Grønnsaker med rømmedip/salsa/guacamole

Slik gjør du

1.

Tryll frem delikat og enkel fingermat i en fei. Velg og vrak, her er det bare fantasien som setter grenser.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Spekemat eller osteanretning kan vi få til. Vi kan også lage kosemat av mere grønt. Men for at grønnsaker skal gi den samme kosefølelsen, kan vi trylle frem delikat og enkel fingermat i en fei. Det funker både hjemme og på hytta. Helt uten strøm og innlagt vann.

Bruk din kreativitet, ta bilde og del. Så får vi inspirert alle til å kose seg enda mer.

Les også blogginnlegget “Ti tips mot søtsug” for nyttige tips til hvordan du kan spise og kose deg til mindre søtsug.

Andre oppskrifter