Oppskrifter / Smått & godt
Smått & godt
Kos deg gjerne med godteri en gang i blandt, men la det samtidig bugne av frukt og bær, grønt til snacks, spekemat, silderetter, oliven og gode oster. Lag så istand litt fingermat, litt grønnsaker og dip eller en fruktsalat ved siden av godteriskåla. Da skal jeg love dere at det friske både smaker og gjør kropp og sinn mye bedre.
Kos deg gjerne med godteri en gang i blandt, men la det samtidig bugne av frukt og bær, grønt til snacks, spekemat, silderetter, oliven og gode oster. Lag så istand litt fingermat, litt grønnsaker og dip eller en fruktsalat ved siden av godteriskåla. Da skal jeg love dere at det friske både smaker og gjør kropp og sinn mye bedre.
Ingredienser
Prøv:
Bladpersille med bananskiver
Stangselleribiter med økologisk peanøttsmør
Stangselleribiter med blåmuggost
Salatblader med naturell smøreost, morrpølse og gressløk/rødløk/purreløk
Spisspaprikabiter fylt med smøreost
Knekkebrødbiter med rømmedip
Grønnsaker med rømmedip/salsa/guacamole
Slik gjør du
1.
Tryll frem delikat og enkel fingermat i en fei. Velg og vrak, her er det bare fantasien som setter grenser.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Spekemat eller osteanretning kan vi få til. Vi kan også lage kosemat av mere grønt. Men for at grønnsaker skal gi den samme kosefølelsen, kan vi trylle frem delikat og enkel fingermat i en fei. Det funker både hjemme og på hytta. Helt uten strøm og innlagt vann.
Bruk din kreativitet, ta bilde og del. Så får vi inspirert alle til å kose seg enda mer.
Les også blogginnlegget “Ti tips mot søtsug” for nyttige tips til hvordan du kan spise og kose deg til mindre søtsug.