Asiatisk råkostsalat

Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Min friske asiatisk inspirerte råkostsalat kan toppes med både kjøtt, sjømat eller fisk om du vil. Litt grillet halloumi eller spicy kikerter passer også godt.

råkostsalat fra wilfa

Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Min friske asiatisk inspirerte råkostsalat kan toppes med både kjøtt, sjømat eller fisk om du vil. Litt grillet halloumi eller spicy kikerter passer også godt.

Ingredienser

Til 4 personer trenger du:

1 stk mango, i terninger

100 g hodekål/rødkål, finsnittet

1 stk agurk (fjern den bløte kjernen)

1 stk liten rødløk

1 stk rød paprika

1 potte koriander

1 håndfull mynteblader

0.5 stk rød chili (uten frø)

gulrot

topping: ristede sesamfrø og evt rester afv reker, laks, kylling, spekeskinke eller biffstrimler

Peanøttdressing (omstart30: cashewnøttdressing):

2 ss fiskesaus

2 ss peanøttsmør (omstart30: bløtlagte cashewnøtter)

1 stk lime, saften av

1 ss kokosblomstsukker

2 ts fersk ingefær, revet

1 ss sesamolje

Slik gjør du

1.

Rens og vask grønnsakene. Skjær mango i terninger.

2.

Bruk en god foodprosessor til å finsnitte hodekål, agurk, rødløk og paprika. Jeg bruker Easy foodprosessor fra Wilfa, men du kan også finsnitte med en skarp kniv.

3.

Bland grønnsakene i en bolle og tilsett dressing og friske urter. Dander salaten på tallerkener eller som en liten haug på midten av et kakefat.

4.

Topp gjerne med litt ristede sesamfrø.

 

Tips

For å lage denne salaten bruker jeg Easy Foodprosessor fra Wilfa. Med den følger det 6 forskjellige skiver, og 2 kniver slik at jeg enkelt kan kutte grønnsakene slik jeg ønsker.  Den tar ikke mye plass,  for alt av kniver og skiver oppbevares inne i selve prosessoren når de ikke brukes. Anbefales!

I en begrenset periode kan du bruke rabattkoden BN2425 for å få 25% rabatt når du kjøper Easy Foodprosessor via Wilfa sine egne nettsider. 

Du finner Easy Foodprosessor HER.

 

Andre oppskrifter