Oppskrifter / Asiatisk råkostsalat
Asiatisk råkostsalat
Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Min friske asiatisk inspirerte råkostsalat kan toppes med både kjøtt, sjømat eller fisk om du vil. Litt grillet halloumi eller spicy kikerter passer også godt.
Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Min friske asiatisk inspirerte råkostsalat kan toppes med både kjøtt, sjømat eller fisk om du vil. Litt grillet halloumi eller spicy kikerter passer også godt.
Ingredienser
Til 4 personer trenger du:
1 stk mango, i terninger
100 g hodekål/rødkål, finsnittet
1 stk agurk (fjern den bløte kjernen)
1 stk liten rødløk
1 stk rød paprika
1 potte koriander
1 håndfull mynteblader
0.5 stk rød chili (uten frø)
gulrot
topping: ristede sesamfrø og evt rester afv reker, laks, kylling, spekeskinke eller biffstrimler
Peanøttdressing (omstart30: cashewnøttdressing):
2 ss fiskesaus
2 ss peanøttsmør (omstart30: bløtlagte cashewnøtter)
1 stk lime, saften av
1 ss kokosblomstsukker
2 ts fersk ingefær, revet
1 ss sesamolje
Slik gjør du
1.
Rens og vask grønnsakene. Skjær mango i terninger.
2.
Bruk en god foodprosessor til å finsnitte hodekål, agurk, rødløk og paprika. Jeg bruker Easy foodprosessor fra Wilfa, men du kan også finsnitte med en skarp kniv.
3.
Bland grønnsakene i en bolle og tilsett dressing og friske urter. Dander salaten på tallerkener eller som en liten haug på midten av et kakefat.
4.
Topp gjerne med litt ristede sesamfrø.
Tips
For å lage denne salaten bruker jeg Easy Foodprosessor fra Wilfa. Med den følger det 6 forskjellige skiver, og 2 kniver slik at jeg enkelt kan kutte grønnsakene slik jeg ønsker. Den tar ikke mye plass, for alt av kniver og skiver oppbevares inne i selve prosessoren når de ikke brukes. Anbefales!
I en begrenset periode kan du bruke rabattkoden BN2425 for å få 25% rabatt når du kjøper Easy Foodprosessor via Wilfa sine egne nettsider.
Du finner Easy Foodprosessor HER.