Asparges- eller skinkepai

Har du lyst på en kveldrett, en variasjon i matpakken eller ganske enkelt har skinkerester du ønsker å benytte, se da er pai et godt egge-alternativ. Skinkepai eller Quiche Lorraine er en vinner for både liten og stor.

Har du lyst på en kveldrett, en variasjon i matpakken eller ganske enkelt har skinkerester du ønsker å benytte, se da er pai et godt egge-alternativ. Skinkepai eller Quiche Lorraine er en vinner for både liten og stor.

Ingredienser

Paideig

125 g smør

3 dl fullkorn hvetemel eller grov rug

0.5 ts salt

1 dl vann

0.5 ts eddik

Fyll, Aspargespai

asparges

revet sitronskall

hakket vårløk

smuldret fetaost

Fyll, Skinkepai

1 ss smør

250 g hakket skinke

4 egg

2.5 dl fløte

150 g ost

salt, pepper og revet muskatnøtt etter smak

Slik gjør du

1.

Smuldre smør og mel. Tilsett salt, kaldt vann og eddik og lag en jevn deig. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

2.

Strø den hakkede skinken i det ferdige paiskallet.

3.

Visp sammen egg, fløte, smør, salt,pepper og revet muskatnøtt og hell blandingen over skinken. Dryss over revet ost.

4.

Stek paien videre på 200 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.

Server paien varm, gjerne med masse frisk salat til.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Jeg byttet ut kjøttet i min favorittpai med asparges, revet sitronskall, hakket vårløk og smuldret fetaost. Bunnen er av grov rug isteden for hvetemel.

Eggets immunstyrkende egenskaper er benyttet gjennom generasjoner før antibiotikaens tid. Egget inneholder næringsstoffer nok til å bygge en fullkommen kylling. Det er derfor ingen overraskelse at forskere stadig avdekker nye, helsebringende byggeklosser i egg og utrolig heldig at det i tillegg kan by på enkle, raske matløsninger.

Les også: Treningsmat

Andre oppskrifter