Oppskrifter / Avokado sushi båter
Avokado sushi båter
Sushi avokado båter passer perfekt som en liten kveldsrett. Med Soyasaus Tamari, en litt fyldigere og mer smaksrik soyasaus, blir retten både Omstart30-vennlig og kjempegod på smak. Servert med litt kokt quinoa og en skive ristet brød, så har du en nydelig lunsj.
Sushi avokado båter passer perfekt som en liten kveldsrett. Med Soyasaus Tamari, en litt fyldigere og mer smaksrik soyasaus, blir retten både Omstart30-vennlig og kjempegod på smak. Servert med litt kokt quinoa og en skive ristet brød, så har du en nydelig lunsj.
Ingredienser
2 avokado, delt i to
50 g gul paprika, i terninger
50 g agurk, i terninger
100 g rå laskeloin, i terninger
1 ts sesamolje
2 ss soyasaus Tamari
2 ss sesamfrø, panneristet
Topping: reddik spirer og tynne, små strimler noriark (nori-krønsj)
Slik gjør du
1.
Vask og kutt grønnsakene og laksen.
2.
Bland grønnsaker og laks i en skål. Rør inn Tamarisaus og sesamolje.
3.
Del avokadoen på langs, så du har fire båter. Fjern steinen og lag hullet passe stort til et par spiseskjeer fyll.
4.
Dypp avokadohalvene med skjæresiden ned i pannen med sesamfrø, slik at de fester seg til avokadoen. Fyll sashimifyll i hver båt, og topp med reddikspirer og nori-krønsj. Serveres og nytes med det samme.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
lag mangosalsa som erstatning for laksesashimi-varianten om du vil lage retten vegansk.