Oppskrifter / Avokadosalat med fetakrem, granateple og rødløk
Avokadosalat med fetakrem, granateple og rødløk
I går holdt jeg foredrag på nett om autoimmun sykdom og lavt stoffskifte. Visste du at stoffskifte problemer er koblet til inflammasjon og autoimmun sykdommer? Mange kjenner at de blir bedre med riktig kosthold. Lær mer om dette under livesendingen på klubb Nordstrand. Der laget jeg denne nydelige salaten men ingredienser som kan dempe inflammasjon
I går holdt jeg foredrag på nett om autoimmun sykdom og lavt stoffskifte. Visste du at stoffskifte problemer er koblet til inflammasjon og autoimmun sykdommer? Mange kjenner at de blir bedre med riktig kosthold. Lær mer om dette under livesendingen på klubb Nordstrand. Der laget jeg denne nydelige salaten men ingredienser som kan dempe inflammasjon
Ingredienser
Fetakrem
100 g fetaost
1 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
Salat
1 avokado, delt i 6 båter
1 håndfull reddikspirer (eller andre spirer)
rødløk i skiver
80 g granateplekjerner
150 g fetaost av sau/geit (ikke av kumelk)
frisk koriander
dryss paprikakrydder
salt og pepper
Slik gjør du
1.
Kjør 100g fetaost sammen med olivenolje og hvitløk til en fetakrem.
2.
Smør kremen utover et serveringsgfat.
3.
Dander avokadobåter.
4.
Smuldre fetaost, rødløk, spiser og granateplekjerner.
5.
Topp med koriander og et dryss paprikakrydder, salt og pepper.
Skrevet av: Berit Nordstrand