Oppskrifter / Banankake
Banankake
Denne nydelige banankaken bør du prøve dersom du har noen godt modne økologiske bananer liggende og du har lyst på noe godt.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/120_banankake-low.jpg)
Denne nydelige banankaken bør du prøve dersom du har noen godt modne økologiske bananer liggende og du har lyst på noe godt.
Ingredienser
70 g fint økologisk speltmel
30 g økologisk mandelmel
2 ts bakepulver
4 økologiske egg
85 g økologisk honning
1 økologisk sitron
100 g økologisk smør
2 godt modne, økologiske bananer
1 håndfull mandler
Slik gjør du
1.
Sett stekeovnen på 170 C.
2.
Smelt smøret i en kjele. Riv skallet av sitronen.
3.
Bland alt det tørre og rør inn egg, honning, sitronskall og til slutt smeltet smør.
4.
Fyll røren i en smurt, ildfast form, et 3-4 cm tykt lag.
5.
Del bananene i skiver og stikk dem ned i røren. Hakk mandlene og dryss over.
6.
Stekes i 30 min. Kaken smaker best når den serveres lun.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Jeg bruker alltid godt modne økologiske bananer i smoothies og i all bakst. Økologiske bananer modnes raskt, og når ingen vil ha de etterhvert brune bananene, så baker jeg noe godt, eller så fjerner jeg skallet, deler dem opp i biter og fryser dem ned. Så bruker jeg dem som «isbiter» og sødme i både røde og grønne smoothies. Her har du oppskriften på et par varianter som jeg er helt sikker på at faller i smak hos både store og små. Eller hva med en smart iskrem laget av frossen banan?
Banankaken ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Prøv også disse nydelige oppskriftene når du får lyst på noe godt: