Banankake-brownies

Har du banan, egg og kakao, så har du verdens beste brownie. I tillegg til å være kjempegod på smak, byr mine brownies på protein, polyfenoler, godt fett og magnesium. Nøttesmøret som topping er ikke bare en nydelig smakskombo, men gjør brownien mer mettende og bedre til å holde blodsukkeret og i sjakk.

banankake brownies

Har du banan, egg og kakao, så har du verdens beste brownie. I tillegg til å være kjempegod på smak, byr mine brownies på protein, polyfenoler, godt fett og magnesium. Nøttesmøret som topping er ikke bare en nydelig smakskombo, men gjør brownien mer mettende og bedre til å holde blodsukkeret og i sjakk.

Ingredienser

2 stk store bananer, overmodne

2 stk egg

2 dl kakao (jeg brukte råkakao)

Slik gjør du

1.

Sett stekeovnen på 170 grader over/undervarme.

2.

Kjør ingrediensene sammen i en blender.

3.

Stek i en liten ildfast form i 40 minutter

4.

Topp gjerne med nøttesmør (jeg brukte cashewsmør) og tørkede blomster eller bær.

Studier viser en hel rekke gunstige effekter av kakaoinntak. Gode tarmbakterier styrkes når de fermenterer fiber fra kakaobønner til kortkjedet fett (SCFA). Kortkjedet fett som kan bidra i reparasjon av lekk tarm og dempe inflammasjon. Ikke overraskende da at epidemiologiske studier nettopp kopler kakaoinntak til dempet inflammasjon, økt energifølelse og bedre helse. Når inflammasjonen dempes, bedres effekten av flere av kroppens hormoner. Både metthetshormoner og det blodsukkerregulerende hormonet insulin virker bedre når inflammasjonen i kroppen lindres.

Tips

Lyst på noe annet med sjokolade?

Prøv også:

Andre oppskrifter