Berits brokkoligrateng med pesto

En kjempegod, enkel og næringsrik middag. En nydelig grateng med både brokkoli og blomkål, som gratineres med revet ost eller crumble av fetaost og toppes med ristede pinjekjerner og frisk basilikum. Super alene og nydelig som tilbehør til grillet fisk og sjømat.

En kjempegod, enkel og næringsrik middag. En nydelig grateng med både brokkoli og blomkål, som gratineres med revet ost eller crumble av fetaost og toppes med ristede pinjekjerner og frisk basilikum. Super alene og nydelig som tilbehør til grillet fisk og sjømat.

Ingredienser

200 g pasta (øko spelt, eller Omstart30: glutenfri)

4 ss pesto

1 gul løk, grovhakket

1 stor purreløk, i skiver

3 fedd fedd hvitløk, finhakket

1 brokkoli, i buketter

1 blomkål, i buketter

1 dl fløte (jeg brukte 1 dl kyllingkraft + 2 ss næringsgjær)

1 øko sitron, zest (revet skall)

2 ss sitronsaft

150 g feta

Slik gjør du

1.

Kok pastaen al dente, slå av kokevannet, rør inn pesto og sett til side.

2.

Vask, rens og kutt grønnsaker

3.

Ha stekefett i en panne og surr løk, purre og hvitløk til løken er blank. Helles i en skål.

4.

Stek brokkoli-og blomkålbuketter så vidt møre i stekepannen.

5.

Bland sammen løk, grønnsaker og pasta. Tilsett sitronsaft, zest og pesto.

6.

Ha blandingen i en ildfast form (26x20cm)

7.

Hell over fløte (eller kyllingkraft + næringsgjær)

8.

Topp med småbiter av fetaost eller revet gulost og gratiner i ovn på 220gC 10 minutter, så osten blir gylden og smakene får sette seg.

9.

Topp med ristede pinjekjerner og hakket frisk basilikum og nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Vil du lære mer om hva som er bra å spise for å få best mulig overskudd, færre helseplager og bedre helse? Finn ut mer og bli med i nettkurset mitt Ny Start HER

Andre oppskrifter