Berits eple pannekake

Har du overmodne bananer og melne epler? Lag verdens beste, saftige eplepannekake. Mathea elsker min eplepannekake laget av glutenfri lapperøre, tynne epleskiver og kanel. Vi spiser pannekaken som «eplekake» med litt kokosyoghurt vanilje eller en kule is til. Super både til frokost, i lunsjboksen og når du bare trenger litt kos. Overmodne bananer og melne epler kastes herved ikke.

Har du overmodne bananer og melne epler? Lag verdens beste, saftige eplepannekake. Mathea elsker min eplepannekake laget av glutenfri lapperøre, tynne epleskiver og kanel. Vi spiser pannekaken som «eplekake» med litt kokosyoghurt vanilje eller en kule is til. Super både til frokost, i lunsjboksen og når du bare trenger litt kos. Overmodne bananer og melne epler kastes herved ikke.

Ingredienser

3 bananer, overmodne

3 dl havregryn, glutenfri

3 egg (*vegan: bruk linfrøegg eller bakepulver og eddik)

2 epler, gjerne melne

Ceylon kanel

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 180gc

2.

Lag pannekakerøre i blender. Vask og skjær eplene i tynne skiver.

3.

Hell røren i en firkantet form (ca.20x30 cm) og fordel den jevnt utover. Legg epleskivene utover og dryss kanel på toppen.

4.

Stek på midterste rille på 180gC i ca.20 minutter

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Eggerstatning:

    1 egg = 1 ss malte linfrø + 3 ss vann (pisk sammen knuste linfrø og vann med en gaffel til du får en eggehvite-aktig konsistens).
    eller
    1 egg = 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik (røres sammen i en kopp og tilsettes lapperøra i blenderen)

  • Bli med i klubb Nordstrand for nye eksklusive oppskrifter hver uke! 

Andre oppskrifter