Berits frøbrød

Nå som den nye boken “12 uker” lanseres er det flott å kunne dele smarte tips derfra på mat som øker forbrenningen av bukfett.

Nå som den nye boken “12 uker” lanseres er det flott å kunne dele smarte tips derfra på mat som øker forbrenningen av bukfett.

Ingredienser

1 ts tørrgjær eller 5 g fersk gjær (langtidsheving)

1 liter vann

1 ts honning

1.5 dl linfrø

1 liter sammalt øko spelt eller landhvete (500g)

1 liter sammalt rug (500g)

1.5 dl gresskarkjerner

1.5 dl sesamfrø

2 ts salt

evt. 1 ss karve hvis du vil

Slik gjør du

1.

Løs opp gjæren i vannet, og rør inn honningen.

2.

Kjør linfrøene i en blender i 3–4 sekunder.

3.

Ha alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bakebolle, og bland.

4.

Tilsett gjærblandingen, og bland godt. Deigen skal være ganske løs.

5.

Sett deigen til heving under et håndkle på et lunt sted over natten, ca. 12 timer.

6.

Fordel deigen i to brødformer som er kledd med bakepapir eller som er smurt. Sett dem til etter-heving i 1 time i kald ovn.

7.

Stek brødene ved 175 °C i 1 time.

8.

Bruk steketermometer de siste 15 minuttene av steketiden og la brødet steke til de får en kjernetemperatur på 95-98gC.

9.

Brødene er ferdigstekt når du banker med knokene i bunnen av brødene og hører en hul lyd.

10.

Ta brødene ut av formene, og la dem avkjøles på en rist.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Ett av de mest effektive tipsene for å krympe midjen er å begrense bruken av moderne, raffinert hvete. Gå til innkjøp av sammalt økologisk landhvete og prøv mitt superenkle hverdagsbrød.

Hva er vel mer lettvint enn et eltefritt hverdagsbrød med masse næringsstoffer fra både fullkorn og frø? Det går så fort å blande deigen at du klarer det i reklamepausen på favorittprogrammet ditt – bare prøv!

Det står å hever seg selv, tømmes opp i form og stekes fra kald ovn. Alle i familien min elsker det – det er vårt favorittbrød for tiden.

Lyst på flere oppskrifter på matnytelser som kan øke forbrenningen av bukfett? Se boken 12 uker til et sunnere liv og en smalere midje.

Andre oppskrifter