Oppskrifter / Berits kaneldrømmer
Berits kaneldrømmer
Utrolig kjekt at kaneldrømmene sikrer kroppen min mange nyttige byggeklosser og samtidig som den fremtoner som en dessert. De kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager. Ta gjerne noen med på jobb eller skole!
Utrolig kjekt at kaneldrømmene sikrer kroppen min mange nyttige byggeklosser og samtidig som den fremtoner som en dessert. De kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager. Ta gjerne noen med på jobb eller skole!
Ingredienser
Deig
2.5 dl mandler
0.5 dl honning / agavesirup / lønnesirup
Krem
1.5 dl grovhakkede dadler
0.5 dl vann
2 ts kanel
1 ss økologisk ekstra virgin kokosolje
en klype mineralsalt
2 ss rosiner (kan kuttes)
2 ss hakkede pekannøtter/mandler (kan kuttes)
Slik gjør du
Deig
1.
Mal mandler til mel i en blender.
2.
Rør inn honningen og kna det hele til en deig.
3.
Kjevle deigen ut mellom 2 ark bakepapir til ca. 20x20cm.
Krem
1.
Bland ingrediensene til kremen og kjør denne sammen med en stavmikser. Jeg forsøkte blenderen her også, men da ville det ikke blande seg.
2.
Øk vannmengden litt etter litt til du får en fin krem. Jeg brukte 0,5 dl + 4 ss vann.
3.
Smør kremen utover deigen i et jevnt lag. Hakk rosiner og nøtter og strø det utover.
4.
Så ruller du sammen deigen til en pølse slik du gjør når du lager en sushiroll, og bruk bakepapiret som du bruker sushimatten.
5.
Legg rullen i kjøleskapet til avkjøling i 30 minutter.
6.
Skjær så pølsen i passe biter og server.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Kan oppbevares i tett boks i kjøleskapet i inntil 4-5 dager.