Berits Smash Burger Big Mac Taco

Smash Burger Taco går viralt på TikTok om dagen. Kan man lage en sunnere variant? Kan retten bli omstartvennlig, vegetar eller vegan? Med enkle grep kan dressingen bli probiotisk, og karbonadedeigen kan komme fra beitedyr slik som lam, vilt eller økologisk okse. Spiser du ikke kjøtt kan bruke burger av laks, og lever du plantebasert fungerer veganske burgere akkurat like godt. Jeg testet både økologisk karbonadedeig og vegansk kjøtterstatning med suksess.

Smash Burger Taco går viralt på TikTok om dagen. Kan man lage en sunnere variant? Kan retten bli omstartvennlig, vegetar eller vegan? Med enkle grep kan dressingen bli probiotisk, og karbonadedeigen kan komme fra beitedyr slik som lam, vilt eller økologisk okse. Spiser du ikke kjøtt kan bruke burger av laks, og lever du plantebasert fungerer veganske burgere akkurat like godt. Jeg testet både økologisk karbonadedeig og vegansk kjøtterstatning med suksess.

Ingredienser

Burgerdressing (Har du verken fermentert ketchup, kimchi eller chillisaus, så kan du bare bruke majones, ketchup, sennep og krydder som paprika og gurkemeie for din egen enklere variant)

0.5 dl majones

1 ss fermentert ketchup

1 ts sennep

1 ss relish (koreansk kimchi)

1 ts chillisaus (fermentert chillisaus)

Smash burger taco til 4 personer

400 g karbonadedeig (av beitedyr eks lam, vilt, øko okse)

1 ts havsalt

0.5 ts kvernet sort pepper

4 tortillas (16cm). Omstart30: ferdigkjøpte glutenfrie, eller hjemmelaget

4 skiver cheddarost (Omstart30: av sau/geit, vegansk skivet ost)

3 dl strimlet isbergsalat eller hjertesalat

0.5 gul løk, finhakket

Slik gjør du

1.

Rør sammen majones, ketchup, sennep, kimchi/sauerkraut/relish, og chillisaus i en skål og sett til side.

2.

Varm en stekepanne til middels temperatur.

3.

Del kjøttdeigen i 4 like porsjoner a 100g og fordel massen på 4 tortillas. Klem massen tynt utover og krydre med salt og pepper. Stekes med kjøttsiden ned i 2 minutter. Snu tortillasen med kjøttsiden opp, legg på en skive ost og ha lokk på pannen så osten smelter.

4.

Stek i 2-3 minutter til tortillasen er gylden og osten smeltet. Topp med isbergsalat, finhakket løk og burgerdressing. Ta den opp av stekepannen, fold som en taco og nyt.

5.

Nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Serveres sammen med en rikholdig salat, slik at man følger min tallerkenmodell, med 3/4 av tallerkenen med grønnsaker og ¼ med animalske råvarer. Da vil en pakke karbonadedeig på 400g holde til 4 personer og man vil ha spist 100g kjøtt hver.

  • HER har du oppskrift på fermentert ketchup 
  • HER har du oppskrift på koreansk kimchi
  • HER har du oppskrift på fermentert chillisaus
  • Lag din egen glutenfri tortillas HER

Andre oppskrifter