Blomkålbiff

Blomkålskiver i tomatsaus med fetaost. Blomkål tilhører korsblomstfamilien av grønnsaker, som kan bidra til å dempe inflammasjon. skiver erstatter kjøtt i en rekke nydelige vegetarretter. Ofte kalles blomkålskivene blomkålbiff. Skivene blir møre og smaksrike med denne spennende, litt spicy tomatsausen. Retten serveres som grønnsaksrett alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Den kan fint også tilberedes på grillen.

Blomkålskiver i tomatsaus med fetaost. Blomkål tilhører korsblomstfamilien av grønnsaker, som kan bidra til å dempe inflammasjon. skiver erstatter kjøtt i en rekke nydelige vegetarretter. Ofte kalles blomkålskivene blomkålbiff. Skivene blir møre og smaksrike med denne spennende, litt spicy tomatsausen. Retten serveres som grønnsaksrett alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Den kan fint også tilberedes på grillen.

Ingredienser til 2 personer

1 fedd hvitløk, finhakket

0.5 gul løk, grovhakket

0.5 g rød chilli (uten frø), finhakket

2 ss stekefett

1 ss tomatpure

1 ss honning

400 g hermetiske tomater (1 boks)

0.5 ts spisskummen

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

3 skiver blomkål

100 g fetaost (eller revet ost)

1 ts oregano

Slik gjør du

1.

Surr gul løk, hvitløk og chilli i stekefett på moderat temperatur i en panne til løken er blank. Tilsett tomatpure, honning og spisskummen, og rør godt så smakene får sette seg i 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater, bland godt.

2.

Skjær blomkålen i 2 cm tykke skiver. Legg blomkålskivene i tomatsausen og trykk dem godt ned i sausen. Smuldre fetaosten over og strø oregano på toppen. Ovnsbakes til fetaosten er smeltet litt, tomatsausen får kokt litt inn og blomkålen er mør, omkring 20-25 minutter.

3.

Toppes gjerne med litt frisk basilikum eller andre friske urter ved servering. Nydelig sammen med litt ristet brød.

Korsblomstfamilien eller kålfamilien har mer enn 3700 ulike grønnsaker. De mest kjente typene er brokkoli, blomkål, grønnkål, hodekål, rødkål, rosenkål, kinakål, kålrot, nepe, reddik, pepperrot og bladgrønt (mustard greens). Det er ingen tilfeldighet at jeg elsker disse grønnsakene. De bidrar med virkestoffer som kan styrke gode tarmbakterier, dempe inflammasjon og bidra til en hel rekke gunstige virkninger på kroppen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Vil du lære mer om hva som er bra å spise for å få best mulig overskudd, færre helseplager og bedre helse? Finn ut mer og bli med i nettkurset mitt Ny Start HER

Andre oppskrifter