Omstartvennlig bokhvetebrød

Reklame for Helios. Omstart30-vennlig, glutenfritt brød der alle ingrediensene kjøres sammen i blender og helles rett i brødformen? Ja takk!

Reklame for Helios. Omstart30-vennlig, glutenfritt brød der alle ingrediensene kjøres sammen i blender og helles rett i brødformen? Ja takk!

Ingredienser

100 g Helios hvit quinoa (bløtlagt minimum 4 timer)

100 g Helios bokhvete (bløtlagt minimum 4 timer)

100 g Helios havregryn

2 ss linfrø

2 ss Helios Gresskarkjerner

250 g vann

1 ss Helios bakepulver

1 ts Helios Havsalt

1 ss Helios rå eplecidereddik

3 ss Helios extra virgin olivenolje

frø og salt til dryss, jeg bruker sesamfrø, gresskarkjerner og havsalt

Slik gjør du

1.

Bløtlegg Helios Hvit Quinoa og Helios Bokhvete i minst 4 timer, eller over natten.

2.

Forvarm stekeovnen til 200°c. Legg bakepapir i en form.

3.

Hell vann, extra virgin olivenolje og eplecidereddik i en blender. Tilsett deretter det "tørre": bløtlagt quinoa, bløtlagt bokhvete, glutenfrie havregryn, linfrø, gresskarkjerner, bakepulver og salt. Kjør til blandingen er jevn.

4.

Hell blandingen i brødformen og stek i 75 minutter

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Godt for tarmen, og mettende!

Jeg bruker ingredienser fra Helios, for da vet jeg at jeg får økologiske ingredienser som er fri for tilsetningsstoffer, og som er vennlige mot tarmen. 

Andre oppskrifter