Babygrøt av bokhvete

Reklame for Helios. Å lage hjemmelaget babygrøt er lettere enn man tror, og man unngår i tillegg unødvendige søtningsstoffer som en liten barnekropp ikke trenger. Denne er i tillegg glutenfri, fri for kumelk, og kan spises av både baby og voksen.

Reklame for Helios. Å lage hjemmelaget babygrøt er lettere enn man tror, og man unngår i tillegg unødvendige søtningsstoffer som en liten barnekropp ikke trenger. Denne er i tillegg glutenfri, fri for kumelk, og kan spises av både baby og voksen.

Ingredienser

2 ss Helios Bokhvetemel

1.5 dl væske (vann, beinkraft uten salt, grønnsakskraft, evt morsmelk)

1 ts kaldpresset kokosfett

1 ss most banan, etter smak

Slik gjør du

1.

Bland Helios bokhvetemel med ønsket væske og kok opp. La det koke i 3-5 minutter så grøten tykner litt.

2.

La grøten avkjøle seg litt før du tilsetter kokosfett.

3.

Ønsker du å tilsette mer smak? Mos litt overmoden banan eller annen overmoden frukt, og rør det inn i grøten.

4.

Sørg for at grøten holder riktig temperatur før du serverer det til den lille (eller deg selv, denne grøten kan spises av alle)

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Her kan du bruke forskjellig væske for å få forskjellig smak. Du kan med fordel lage grøten på hjemmelaget beinkraft eller grønnsakskraft, men da må du være obs på at kraften må lages uten salt om den skal serveres til den lille. Har du morsmelk er det også supert å lage grøten på dette, eller å blande litt i grøten.  

Andre oppskrifter