Oppskrifter / Bringebærchutney
Bringebærchutney
30 min
Oppskrift i samarbeid med A.Vogel / Denne deilige bringebærchutneyen er perfekt som tilbehør til både rødt og hvitt kjøtt, og stekt fisk. Den er også fermentert, og full av gode næringsstoffer!
30 min
Oppskrift i samarbeid med A.Vogel / Denne deilige bringebærchutneyen er perfekt som tilbehør til både rødt og hvitt kjøtt, og stekt fisk. Den er også fermentert, og full av gode næringsstoffer!
Ingredienser
100 g bringebær (jeg brukte fryste som jeg tinet opp)
80 gram agurk, hakket i mindre biter
2 ss tørkede tranebær
0.5 stk rødløk, hakket i grove biter
1 ts appelsin, kun zest (skallet)
0.5 ss Herbamare urtesalg original
2 ss Molkosan
1 ts kokosblomstsukker
1 ss eplecidereddik
Slik gjør du
1.
Hakk agurken i mindre biter og bland i en skål med bringebær og tørkede tranebær.
2.
Rør inn den finhakkede løken, appelsin-zesten, kokosblomstsukkeret, Herbamare, eplecidereddik og Molkosan.
3.
Rør godt slik at alle biter er dekket med væske.
4.
Hell over i et Norgesglass (jeg bruker de små).
5.
La fermentere på kjøkkenbenken i 5 timer. Den kan spises allerede etter 5 timer, men blir enda bedre om den får fermenteres i kjøleskap i 10 dager. Da setter smakene seg enda mer!
Tips
Visste du at Molkosan er myse - men at den ikke inneholder melkeprotein? I prosessen fjernes dette, slik at du med melkeallergi også kan bruke molkosan.
Herbamare er 100% naturlig, og består av kun salt, og økologiske, tørkede urter, og ingenting mer? En super måte å få i seg mer urter på!
Du får kjøpt begge deler på din lokale helsekost, eller på helsekostenes nettbutikker om du ikke har en i nærheten.