Bringebærchutney

30 min

Oppskrift i samarbeid med A.Vogel / Denne deilige bringebærchutneyen er perfekt som tilbehør til både rødt og hvitt kjøtt, og stekt fisk. Den er også fermentert, og full av gode næringsstoffer!

bringebærchutney

30 min

Oppskrift i samarbeid med A.Vogel / Denne deilige bringebærchutneyen er perfekt som tilbehør til både rødt og hvitt kjøtt, og stekt fisk. Den er også fermentert, og full av gode næringsstoffer!

Ingredienser

100 g bringebær (jeg brukte fryste som jeg tinet opp)

80 gram agurk, hakket i mindre biter

2 ss tørkede tranebær

0.5 stk rødløk, hakket i grove biter

1 ts appelsin, kun zest (skallet)

0.5 ss Herbamare urtesalg original

2 ss Molkosan

1 ts kokosblomstsukker

1 ss eplecidereddik

Slik gjør du

1.

Hakk agurken i mindre biter og bland i en skål med bringebær og tørkede tranebær.

2.

Rør inn den finhakkede løken, appelsin-zesten, kokosblomstsukkeret, Herbamare, eplecidereddik og Molkosan.

3.

Rør godt slik at alle biter er dekket med væske.

4.

Hell over i et Norgesglass (jeg bruker de små).

5.

La fermentere på kjøkkenbenken i 5 timer. Den kan spises allerede etter 5 timer, men blir enda bedre om den får fermenteres i kjøleskap i 10 dager. Da setter smakene seg enda mer!

Tips

Visste du at Molkosan er myse - men at den ikke inneholder melkeprotein? I prosessen fjernes dette, slik at du med melkeallergi også kan bruke molkosan.

 

Herbamare er 100% naturlig, og består av 50% salt og 50% økologiske, tørkede urter, og ingenting mer? En super måte å få i seg mer urter på!

Du får kjøpt begge deler på din lokale helsekost, eller på helsekostenes nettbutikker om du ikke har en i nærheten. 

Andre oppskrifter