Brokkolisalat

Brokkolisalat er en nydelig salat som er god hele året. Både som tilbehør og alene.

Brokkolisalat er en nydelig salat som er god hele året. Både som tilbehør og alene.

Ingredienser

1 dl majones

1 dl rømme

2 ss honning

3 ss hvitvinseddik

1 brokkoli

2 dl rosiner

1 rødløk

190 g revet mozarella

6 skiver spekeskinke

salt/pepper

Slik gjør du

1.

Bland de første 4 ingrediensene til dressingen. Sett kjølig.

2.

Stek spekeskinkeskivene sprø og kutt dem opp i småbiter.

3.

Finhakk brokkoli og rødløk.

4.

Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en stor skål og rør inn dressingen.

5.

Smak til med salt og pepper.

6.

Settes gjerne kaldt før servering.

Nå som sommeren står for døren og grillsesongen er i full gang, så trenger vi variert tilbehør til grillmaten. Vi kan enkelt legge et fiskestykke i folie, snekre sammen en fiskepakke eller steke et kjøttstykke, men vi trenger gjerne litt forandringer i tilbehøret også. Her følger min favorittoppskrift på brokkolisalat som passer til både kjøtt og fisk. Har du rester av kokte byggryn, quinoa eller linser, må du gjerne også blande dem med. Varier gjerne også med noen tørristede pinjekjerner eller valnøtter. Prøv også denne smarte waldorfsalaten – nok en soleklar favoritt til grillmaten på grunn av den krispy og friske smaken som både liten og stor kan like.

Å spise brokkoli sikrer deg ikke bare viktige næringsstoffer, det kan også forebygge  kreft, dempe betennelser og styrke immunforsvaret.

I kroppen din bor det en liten fyr som heter Luke Leukocytt. Sammen med milliarder av andre leukocytter – hvite blodceller – svømmer han rundt i blodårene dine som en vaktmester. Hver dag rekker han innom hver eneste lille celle i kroppen din flere ganger og han jobber hardt for at du skal få et godt immunforsvar. Han elsker brokkoli.

Brokkoli er rik på viktige mineraler som jern og kalsium. Den inneholder i tillegg store mengder B-vitaminer – arbeidere til B-gjengen B6-B9-B12. Mørkegrønne grønnsaker som bladgrønt og brokkoli byr også på planteprotein og sterk antioksidantkraft.

Nyt våren, stemningen og hverandre – bon appetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Brokkolisalat er en nydelig salat som er god hele året. Både som tilbehør og alene.

Andre oppskrifter