Oppskrifter / Brokkolisalat fra boka Sulten - Jan Ivar Nykvist
Brokkolisalat fra boka Sulten - Jan Ivar Nykvist
En perfekt lunsj, eller enkelt tilbehør til grillmaten eller fiskemiddagen. Oppskriften er fra boka SULTEN skrevet av min venn Jan Ivar Nykvist
En perfekt lunsj, eller enkelt tilbehør til grillmaten eller fiskemiddagen. Oppskriften er fra boka SULTEN skrevet av min venn Jan Ivar Nykvist
Ingredienser
2 hele brokkolier
1 rødløk
3 dl majones
1 dl rømme
2 ss eplesidereddik
1 halv ts salt
1 halv ts kvernet sort pepper
1 syrlig eple
8 skiver tørrsaltet bacon
4 ss rosiner eller tørkede tranebær
4 ss gresskarkjerner
Slik gjør du
1.
Bland sammen majones, rømme og eplesidereddik i en bolle.
2.
Smak til med salt og pepper.
3.
Skrell og kutt eplet i små terninger.
4.
Vend epleterningene i dressingen.
5.
Stek baconet.
6.
Kutt brokkolien i små bukkete og finhakk rødløken.
7.
Vend brokkoli, rødløk og rosiner i dressingen.
8.
Anrett brokkolisalaten og topp med bacon og gresskarkjerner.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Les Jan Ivar sine beste tips til sommerens marinade på klubb Nordstrand HER