Brokkolisalat fra boka Sulten - Jan Ivar Nykvist

En perfekt lunsj, eller enkelt tilbehør til grillmaten eller fiskemiddagen. Oppskriften er fra boka SULTEN skrevet av min venn Jan Ivar Nykvist

En perfekt lunsj, eller enkelt tilbehør til grillmaten eller fiskemiddagen. Oppskriften er fra boka SULTEN skrevet av min venn Jan Ivar Nykvist

Ingredienser

2 hele brokkolier

1 rødløk

3 dl majones

1 dl rømme

2 ss eplesidereddik

1 halv ts salt

1 halv ts kvernet sort pepper

1 syrlig eple

8 skiver tørrsaltet bacon

4 ss rosiner eller tørkede tranebær

4 ss gresskarkjerner

Slik gjør du

1.

Bland sammen majones, rømme og eplesidereddik i en bolle.

2.

Smak til med salt og pepper.

3.

Skrell og kutt eplet i små terninger.

4.

Vend epleterningene i dressingen.

5.

Stek baconet.

6.

Kutt brokkolien i små bukkete og finhakk rødløken.

7.

Vend brokkoli, rødløk og rosiner i dressingen.

8.

Anrett brokkolisalaten og topp med bacon og gresskarkjerner.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Les Jan Ivar sine beste tips til sommerens marinade på klubb Nordstrand HER

Andre oppskrifter